MónEconomia
El deute públic a l’eurozona tanca en el 93% del PIB
  • CA

El deute públic a l’eurozona va tancar el tercer trimestre en el 93% del PIB, al voltant d’un punt menys respecte al segon trimestre (94,2%). Segons les dades publicades aquest dilluns per l’Eurostat, la millora d’aquesta ràtio es deu al fet que l’economia va créixer a un major ritme que el deute públic en termes absoluts. D’aquesta manera, els resultats milloren i sembla que cada vegada hi ha menys endeutament. La tendència també es va repetir a la Unió Europea, on el deute públic va passar d’un 86,4% el segon trimestre al 85,1% actual. Tot i això, l’estat espanyol continua sent un dels països amb més endeutament.

L’Eurostat ha anunciat que l’eurozona i la UE han acabat el tercer trimestre amb un deute públic menor al del trimestre anterior. En aquest sentit, molts dels països que conformen ambdues zones geogràfiques han experimentat reduccions del deute. L’estat espanyol, però, no n’és un. De fet, espanya continua presentant una de les ràtios més elevades entre els estats membres, amb un deute públic del 115,6% del PIB. Només la superen Grècia (178,2%) i Itàlia (147,3%). Pel que fa els països en millor posició en deute públic hi ha Luxemburg (24,6%), Bulgària (23,1%) i Estònia (15,8%).

Xifres de dèficit públic europeu

El desequilibri pressupostari negatiu de la Unió Europea (UE), és a dir, el seu dèficit públic, va créixer en el tercer trimestre de 2022 al 3,2% del PIB des del 1,8% dels tres mesos anteriors, mentre que en l’eurozona també va créixer al 3,3% des del 2%, amb Romania com el país amb major dèficit, amb un 6,3%, seguit d’Hongria, amb un 6,1%, segons dades d’Eurostat. Quant a Espanya, el desfasament en els comptes públics en el tercer trimestre de 2022 va ser del 4,2%, comparat amb el 3,7% dels tres mesos previs, però millora la xifra del 7,2% anotada en el tercer trimestre de 2021.

Més notícies
La presidenta del BCE, Christine Lagarde / Arne Dedert - dpa
El BCE no cedirà amb les pujades de tipus perquè la inflació és massa alta
Notícia: El BCE no cedirà amb les pujades de tipus perquè la inflació és massa alta
Comparteix
Lagarde ha recordat que l'objectiu principal del BCE és rebaixar la inflació al 2%
La seu del BCE, a Frankfurt / EP
Un conseller del BCE aposta pel retorn a les “grans pujades” de tipus
Notícia: Un conseller del BCE aposta pel retorn a les “grans pujades” de tipus
Comparteix
El governador del banc central de Letònia confessa que la institució pot tornar a endurir dràsticament la política monetària de la Unió al febrer
Imatge d'un Bitcoin / Pixabay
Un directiu del BCE proposa regular les criptos com si fossin apostes
Notícia: Un directiu del BCE proposa regular les criptos com si fossin apostes
Comparteix
L'economista italià Fabio Panetta, un dels principals crítics dels actius digitals al Banc Central, colpeja l'inestable mercat blockchain
Christine Lagarde, la presidenta del Banc Central Europeu / Europa Press
El BCE afluixa la política monetària amb una pujada de tipus del 0,5%
Notícia: El BCE afluixa la política monetària amb una pujada de tipus del 0,5%
Comparteix
El Banc Central Europeu ha aprovat avui la quarta pujada dels tipus d'interès consecutiva, deixant-los en el 2,5%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa