MónEconomia
El BCE no cedirà amb les pujades de tipus perquè la inflació és massa alta
  • CA

El Banc Central Europeu seguirà pujant els tipus d’interès sense cap mena de complex. Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta del supervisor europeu, Christine Lagarde, durant la seva intervenció al fòrum econòmic de Davos. Concretament, Lagarde ha assegurat que la inflació a la zona euro continua sent massa alta i ha reiterat que el control de la inflació és la missió principal de l’entitat. És per això que Lagarde ha rebaixat la importància de la recent moderació de la lectura general per a l’eurozona, que s’ha relaxat al desembre per segon mes consecutiu, fins al 9,2%.

De fet, Lagarde ha assegurat que “tenim xifres molt elevades” d’inflació. I ha assegurat que des del supervisor europeu es miren “tots els components de la inflació, des de la general a la subjacent, i qualsevol manera que es miri la inflació és massa alta”, fent referència al nivell rècord de la inflació subjacent i d’altres components de l’índex. “La nostra determinació en el BCE és retornar-la al 2% de manera oportuna i prenent totes les mesures, i per això ja hem pujat els tipus 250 punts bàsics i mantindrem el rumb”, ha advertit.

En qualsevol cas, Lagarde ha subratllat que el BCE no està apreciant una rebaixa significativa de les expectatives d’inflació a l’eurozona, per la qual cosa ha afegit que el BCE “ha d’evitar el risc de desanclatge”.

La contracció econòmica serà modesta

Un altre dels aspectes que ha comentat la presidenta del BCE és la més que probable recessió que s’acosta a Europa. Per a Lagarde, la contracció de l’economia de la zona euro sí que arribarà, però serà modesta i 2023 serà un any millor de l’esperat. Ara bé, també ha recalcat que no serà un any brillant, destacant que el mercat laboral europeu mai ha estat tan vibrant com en l’actualitat. “Les notícies han estat molt més positives en les últimes setmanes i la retòrica ha canviat”, ha destacat Lagarde. “2023 no serà un any brillant, però serà molt millor de l’esperat”, ha aventurat.

Així mateix, la presidenta del BCE ha assenyalat la necessitat d’avançar en la transició digital i verda, les necessitats de finançament del qual seran molt importants i per a les quals els diners públics “no serà suficient”, per la qual cosa ha instat a progressar amb rapidesa cap a la unió del mercat de capitals, alguna cosa que no pot aconseguir-se sense ímpetu polític. “Hem de moure’ns cap a aquesta doble transició i les necessitats de finançament seran molt grans per a avançar ràpidament i ser més independents i menys vulnerables”, ha defensat.

Més notícies
El cofundador i CEO de Wallbox, Enric Asunción / EP
Wallbox se suma als acomiadaments massius de les tecnològiques
Notícia: Wallbox se suma als acomiadaments massius de les tecnològiques
Comparteix
La companyia catalana s'alliberarà del 15% de la seva massa salarial rebaixant personal
Imatge de recurs d'un home treballant / Pixabay
Catalunya manté la confiança empresarial per iniciar 2023
Notícia: Catalunya manté la confiança empresarial per iniciar 2023
Comparteix
Els sectors on més augmenta la confiança empresarial són els més electrointensius, que han vist reduïts els costos
Un vaixell portacontenidors descarregant al Port de Barcelona / ACN
Les exportacions catalanes creixen un 17,3% en l’acumulat fins al novembre
Notícia: Les exportacions catalanes creixen un 17,3% en l’acumulat fins al novembre
Comparteix
Les vendes a l'exterior al conjunt de l'Estat assoleixen màxims històrics amb 357.111,2 milions
Contenidors a un port esperant ser recollits / EP
Sateliot s’alia amb Sensefinity per crear contenidors intel·ligents
Notícia: Sateliot s’alia amb Sensefinity per crear contenidors intel·ligents
Comparteix
L'acord de les companyies posarà en marxa un miler de nous transportadors amb sensors que monitoraran cada moviment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa