MónEconomia
Credit Suisse es desploma un 60% en borsa després de la compra d’UBS

Dilluns complicat per la banca a Suïssa. Les accions de Credit Suisse i d’UBS han començat la sessió d’aquest dilluns a la Borsa de Zuric amb fortes caigudes després d’anunciar l’acord per a la fusió amb el beneplàcit de les autoritats del país. Concretament, a mitja sessió els títols de Credit Suisse cauen un 59,78%, fins als 0,75 francs suïssos per acció, just un cèntim per sota de l’oferta d’adquisició de 0,76 francs pactada. Per l’altra part les accions d’UBS ha començat la setmana caient un 13%, però a mesura que ha avançat el matí s’ha anat recuperant per perdre un 4,3% passades les 12 del migdia.

Aquestes pèrdues d’avui es van forjar aquest diumenge, quan les autoritats suïsses i els dos bancs van arribar a un acord per a la compra de Credit Suisse per UBS per 3.000 milions de francs suïssos. A més, aquesta operació inclou 100.000 milions de francs suïssos per a la liquiditat del banc per part del govern de Suïssa, que també assumirà fins a 9.000 milions de francs en possibles pèrdues. Amb aquesta operació els accionistes de Credit Suisse rebran una acció d’UBS per cada 22,48 accions en l’entitat original mentre el banc central suís, el SNB, aportarà avals per a garantir la liquiditat.

ERO a la vista

Per altra banda, la cúpula de Credit Suisse ja ha advertit als 50.000 empleats del banc de la possibilitat de retallades d’ocupació després del rescat, segons ha anunciat aquest dilluns el Financial Times. Segons un document intern de l’entitat al qual ha tingut accés el diari britànic, el president de Credit Suisse, Axel Lehmann, i el conseller delegat del banc, Ulrich Körner, han confirmat a la plantilla l’acord per a la fusió amb UBS, moviment que esperen completar per a finals de 2023.

En un document de preguntes freqüents separat, el banc abordaria diferents temes, incloent-hi salaris, bonificacions i altres canvis, inclòs un ajust de línies comercials i acomiadaments en relació amb la fusió amb UBS. “Treballem diligentment i al ritme durant el pròxim període per a identificar quins rols podrien veure’s afectats”, recollia el document. “Quan sigui necessari, comunicarem amb les persones afectades d’acord amb les pautes i polítiques específiques del país”, aquest document.

Des de la part d’UBS, el CEO del banc, Ralph Hamers, en declaracions a la cadena SRF, evitava donar cap detall sobre aquest possible ajusta de plantilla després de l’adquisició de Credit Suisse, assenyalant que encara no hi ha cap pla sobre aquest tema i subratllant que sempre hi ha sinergies quan es fusionen bancs.

Més notícies
Imatge d'un semiconductor fabricat per MPS / ACN
UniSCool, el sistema català de refrigeració que redueix el 70% del consum
Notícia: UniSCool, el sistema català de refrigeració que redueix el 70% del consum
Comparteix
La start-up ha rebut una ajuda de 100.000 euros d'Acció que va destinada al creixement d'empreses tecnològiques
Imatge d'un operari a la planta de Seat a Martorell / Europa Press
L’economia catalana va créixer un 5,5% l’any 2022
Notícia: L’economia catalana va créixer un 5,5% l’any 2022
Comparteix
L'evolució de l’economia catalana va la mateixa que la de l’economia espanyola i dos punts superior a la mitjana de la UE
La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde / Boris Roessler - Dpa
Acció coordinada dels bancs centrals per augmentar la liquiditat del dòlar
Notícia: Acció coordinada dels bancs centrals per augmentar la liquiditat del dòlar
Comparteix
L'acord entre els grans banc centrals mundials arriba just després d'una setmana plena de tensions als mercats financers
Imatge d'una de les plantes de Cusiné / Cusiné
Cusiné o com sortir més fort de la crisi de subministraments
Notícia: Cusiné o com sortir més fort de la crisi de subministraments
Comparteix
La nova manera de funcionar de Cusiné els ha permès facturar 43,50 milions d’euros durant el 2022

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa