MónEconomia
Kerry Group instal·la a Barcelona el seu hub d’innovació al sud d’Europa

La multinacional irlandesa Kerry Group ha anunciat que instal·larà a Barcelona el seu nou hub d’innovació per als mercats del sud d’Europa. La companyia, dedicada a la indústria alimentària, ha inaugurat aquest dijous el nou centre d’R+D i tecnologia de 900 m², que se centrarà en la investigació de nous productes, amb especial enfocament en la recerca per a la nutrició sostenible. Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb el suport i un ajut de 182.000 euros per part d’ACCIÓ, a través del programa d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte. Kerry Group ha invertit 2 milions d’euros en les noves instal·lacions, on actualment l’empresa disposa d’una plantilla d’una dotzena de professionals. El centre està a la Zona Franca de Barcelona i es dedicarà a la investigació de nous productes, amb especial enfocament en la recerca per a la nutrició sostenible, i s’orienta sobretot als clients que la multinacional té a l’Estat, Portugal, França i Itàlia.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, va participar en la inauguració del nou hub i es va reunir amb el president i CEO de Kerry a Europa, Thomas Ahlinder; el vicepresident i director general de Kerry South Europe, Juan Soto, entre altres representants de la companyia, i la cònsol honorària d’Irlanda a Barcelona, Susana Ferrer.

Imatge dels responsables de Kerry Group amb el secretari d'empresa i CEO d'ACCIÓ, Albert Castellanos / Cedida
Imatge dels responsables de Kerry Group amb el secretari d’empresa i CEO d’ACCIÓ, Albert Castellanos / Cedida

Després de conèixer la notícia, Castellanos ha assegurat que el nou centre d’innovació és una mostra de la confiança de Kerry en Catalunya. A més, el secretari d’Empresa ha subratllat que en els últims anys Catalunya “ha construït una proposta de valor molt considerada per les empreses estrangeres amb actius com una economia dinàmica amb una forta base industrial” caracteritzada per una combinació de sectors consolidats, com el de l’alimentació, i d’altres nous i disruptius, “a més de comptar amb un ecosistema tecnològic i de start-ups vibrant, i oferir una ubicació estratègica al sud d’Europa”.

200 milions invertits en 4 anys

Per la seva part el vicepresident i director general de Kerry South Europe, Juan Soto, ha assegurat que aquesta inversió ajudarà al grup a “respondre al ritme dels nostres clients i a les seves necessitats, mentre treballem juntament amb ells per aportar una nutrició sostenible als consumidors finals, a través del nostre enfocament de lideratge local i globalment connectat”. Soto ha afegit que les inversions estratègiques de Kerry Catalunya “subratllen el sorgiment del sud d’Europa com una base molt important per a la fabricació i la innovació d’aliments”. A més ha afegit que la posada en marxar d’aquest nou hub d’innovació a Barcelona representa que la inversió de Kerry a la península Ibèrica suma més de 200 milions d’euros en els últims quatre anys.

Al nou hub de Barcelona, ubicat a la Zona Franca, Kerry Group disposarà de diversos laboratoris per a l’elaboració de productes per a la indústria alimentària, a més d’altres àrees de proves per a investigar nous sabors i aplicacions. El centre d’innovació se centrarà en els clients que la multinacional té a l’Estat espanyol, Portugal, França i Itàlia. La companyia centra el seu negoci en el B2B, és a dir, dirigeix els seus productes per a altres empreses de la indústria de l’alimentació i les begudes, i del sector farmacèutic principalment.

Kerry Group, amb seu central a Irlanda, té globalment més de 23.000 treballadors en 150 plantes situades en 36 països. El grup compta amb 18.000 productes i unes vendes de 8,8 bilions d’euros anuals. La companyia està present a Catalunya des del 1998, quan va obrir unes oficines comercials a Barcelona.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una oficina del Deutsche Bank / Hauke-Christian Dittrich - dpa
Els bancs tornen als números vermells arrossegats per Deutsche Bank
Notícia: Els bancs tornen als números vermells arrossegats per Deutsche Bank
Comparteix
A l'Ibex tots els bancs espanyols registren pèrdues per sobre del 4% arrossegats per la davallada del banc més gran d'Alemanya
Imatge aèria de com seria la pista de mar de l'Aeroport del Prat difosa pels promotors / Cedida
El Parlament rebutja la pista marítima per a l’aeroport del Prat
Notícia: El Parlament rebutja la pista marítima per a l’aeroport del Prat
Comparteix
Tots els grups acorden refusar la infraestructura excepte Junts, Cs i PP, que s’abstenen
Imatge d'arxiu d'una terrassa de Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
L’INE confirma que l’economia espanyola va tornar a créixer un 5,5% el 2022
Notícia: L’INE confirma que l’economia espanyola va tornar a créixer un 5,5% el 2022
Comparteix
L'economia espanyola encadena set trimestres consecutius amb augments del PIB
El flamant president d'ASEDAS, Josep Antoni Duran i Lleida / David Zorrakino - Europa Press
Duran i Lleida, nou president de la patronal de supermercats espanyola
Notícia: Duran i Lleida, nou president de la patronal de supermercats espanyola
Comparteix
L'exdiputat de CiU presidirà la patronal que representa el 75% de la superfície de distribució alimentària de l'estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa