MónEconomia
Figueres celebra l’obertura del nou centre d’Amazon: “És una bona notícia”
  • CA

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha celebrat l’obertura del nou centre d’Amazon al Far d’Empordà (Alt Empordà). De fet, ella mateixa ha anunciat aquest dilluns que és una “bona notícia” per a la ciutat i la comarca. Lladó ha remarcat que l’anunci de la companyia preveu la creació de 1.400 llocs de feina i que, per donar resposta a aquesta i altres inversions, volen ser “referents” en la formació professional. D’aquesta manera, l’alcaldessa ha confirmat que els cursos que ja proposa la ciutat han estat tot un èxit. “El grau de transports i logística, que ja es troba al segon curs, ha tingut moltíssima acceptació però això no s’ha de quedar aquí”, ha dit. En aquest sentit, ha remarcat que cal continuar treballant en altres àmbits relacionats amb la “situació estratègica i geogràfica de la comarca”.

La multinacional americana va anunciar la setmana passada que a l’abril obrirà el nou centre del Far, que serà robotitzat i que generarà uns 1.400 llocs de feina. Les instal·lacions, que s’ubiquen al Logis Empordà, s’especialitzaran en l’emmagatzematge i la gestió de productes de petit format. “El que hem de garantir és que les inversions arribin, que ens empoderin i que els ciutadans estiguin ben formats per poder assolir els llocs de treball”, ha remarcat a preguntes dels periodistes. El del Far, amb una superfície construïda de més de 50.000 metres quadrats, es complementarà amb l’activitat que la companyia duu a terme als centres logístics del Prat i Castellbisbal; i se sumarà al nou centre que obrirà a Saragossa amb el tancament del de Martorelles.

Martorelles en peu de guerra

Un dia després de l’anunci del tancament del centre d’Amazon, l’alcalde de Martorelles, Marc Candela, va assegurar que estava “decebut” amb les maneres amb les quals Amazon hauria anunciat el trasllat de la seva activitat a Saragossa, sobretot pel que fa a la precipitació, ja que la previsió de la companyia era marxar en pocs mesos. Tot i això, des del consistori no els va sorprendre la “volatilitat” de la companyia, que va aterrar al municipi fa només cinc anys. “Som molt conscients de quina companyia és”, va etzibar l’alcalde, deixant caure que la companyia pensava més en la logística dels beneficis que no pas la seguretat o continuïtat dels seus treballadors.

Més notícies
El fundador d'Amazon, Jeff Bezos / EP
Amazon prepara 10.000 acomiadaments
Notícia: Amazon prepara 10.000 acomiadaments
Comparteix
La companyia de Jeff Bezos retallarà un 1% de la seva plantilla especialment en els àmbits tecnològic i corporatiu
El fundador de Amazon, Jeff Bezos / EP
Amazon acomiadarà més de 18.000 treballadors
Notícia: Amazon acomiadarà més de 18.000 treballadors
Comparteix
"Aquests canvis ens ajudaran a perseguir les nostres oportunitats a llarg termini", afirma el director executiu de la comapnyia, Andy Jassy
Imatge d'arxiu del logotip d'Apple en una de les seves botigues / Europa Press
El CEO d’Apple accepta rebaixar-se el sou més d’un 40%
Notícia: El CEO d’Apple accepta rebaixar-se el sou més d’un 40%
Comparteix
El màxim dirigent d'Apple continuarà cobrant un salari base, és a dir fix, de 3 milions de dòlars
Una imatge del perfil de Twitter d'Elon Musk / EP
Milions i marihuana: què sabem de la desfeta de Musk amb Twitter?
Notícia: Milions i marihuana: què sabem de la desfeta de Musk amb Twitter?
Comparteix
Diverses multinacionals ja han retirat els seus patrocinis a una xarxa social en caiguda lliure financera després de la compra per part del milionari sud-africà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa