MónEconomia
Duran i Lleida, nou president de la patronal de supermercats espanyola

La junta directiva de l’Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas), que compta entre els seus associats amb Mercadona, Dia, Coviran, Lidl, Alimerka o Ahorramas, entre altres, ha acordat aquest dijous el nomenament Josep Antoni Duran i Lleida com a nou president de l’organització. El fins ara president, Antonio Garrigues, ha acceptat assumir la presidència d’honor, des de la qual continuarà acompanyant la labor institucional d’Asedas.

Les empreses d’Asedas, que representen el 75% de la superfície de distribució alimentària de tot l’estat, han considerat la “gran trajectòria” personal i professional de Josep Antoni Duran i Lleida, qui aportarà a la defensa d’interessos tan amplis com els que representen les empreses d’Asedas “una experiència i visió que els ajudarà a continuar servint a la societat sobre la base dels valors que comparteixen, entre els quals destaquen el diàleg i la cerca del consens”.

“La figura de Duran i Lleida representa no sols els valors que tracten d’inspirar les decisions de Asedas des de la seva fundació, fa més de vint anys, sinó també els seus objectius presents, en afrontar importants reptes com la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social del model de distribució alimentària del nostre país, en un moment de canvi condicionat, a més, per la greu crisi multifactorial que estem vivint”, han destacat des de l’associació.

Per part seva, Duran i Lleida ha valorat la importància de la distribució alimentària de proximitat representada pels supermercats d’Asedas com un sector creador d’ocupació i riquesa, fonamental per a la vertebració territorial de l’estat i essencial per a la vida quotidiana dels ciutadans. A tot això Durant ha afegit que la intensa activitat legislativa que en l’àmbit autonòmic, nacional i europeu s’està desenvolupant entorn del sector. Entre d’altres destaquen assumptes com l’economia circular, el consum o les relacions comercials. Per tant, tot plegat suposarà un aspecte d’interès en el qual el nou president d’Asedas espera “poder reforçar al màxim la labor de l’associació”.

Antonio Garrigues, president d’honor

Així mateix, Asedas ha agraït a Antonio Garrigues la seva “reeixida” labor duta a terme com a president de l’organització durant els últims quatre anys. Per això, aquest ha acceptat continuar acompanyant a les empreses d’Asedas com a president d’honor de l’organització, després de complir una labor “molt important, en uns moments especialment complicats, marcats entre altres per pandèmia de la covid-19”.

En aquest temps, segons Asedas, Garrigues ha contribuït “d’una manera molt personal i compromesa” a elevar el reconeixement social del sector dels supermercats i a “fer visible” el treball estratègic dels més de 322.000 empleats del sector. “Estem molt agraïts a Antonio Garrigues, una persona clau en el món jurídic espanyol i internacional, pel seu assessorament, el seu suport i la seva proximitat a la realitat dels supermercats espanyols durant els últims anys. Aquest tarannà ens continuarà inspirant des de la seva labor com a president d’honor”, ha assenyalat el director general d’Asedas, Ignacio García Magarzo.

A més, García Magarzo també ha donat la benvinguda a Josep Antoni Duran i Lleida com a nou president de l’organització: “Els nostres empresaris han valorat la implicació de Josep Antoni Duran i Lleida amb els desafiaments legislatius, econòmics i socials que el sector té per davant; el que, unit al tarannà conciliador i dialogant que sempre ha inspirat la seva trajectòria, ens servirà d’una gran ajuda en els pròxims anys per a continuar avançant en un model distribució de proximitat al servei de la societat”.

Més notícies
Governador adjunt d'Estabilitat Financera, Sir Jon Cunliffe, Governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, Director Executiu de Comunicacions, James Bell, i Governador adjunt de Reglament Prudencial, Sam Woods, assisteix a la conferència de premsa del Banc d'Anglaterra sobre l'estabilitat financera, al Banc d'Anglaterra / EP
El banc d’Anglaterra eleva 25 punts bàsics els tipus d’interès
Notícia: El banc d’Anglaterra eleva 25 punts bàsics els tipus d’interès
Comparteix
Amb aquesta pujada passaran a situar-se en el 4,25%, el seu nivell més alt des de la tardor del 2008
El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno / Banc Sabadell
El Sabadell aprova repartir un dividend de 0,02 euros per acció
Notícia: El Sabadell aprova repartir un dividend de 0,02 euros per acció
Comparteix
El Sabadell ha aprovat una reducció de capital social de l'entitat per un import màxim de 204 milions d'euros
Antoni Cañete, president de PIMEC
Pimec reclama més col·laboració publicoprivada amb els Next Generation
Notícia: Pimec reclama més col·laboració publicoprivada amb els Next Generation
Comparteix
Pimec ha demanat implicar a les patronals i als Col·legis Professionals en l'execució dels NextGenerationEU
Fotografia de família en la presentació de la primera edició del Baròmetre DonaTIC / Cedida
Només un terç dels ascensos d’empreses tecnològiques són per a dones
Notícia: Només un terç dels ascensos d’empreses tecnològiques són per a dones
Comparteix
El Cercle Tecnològic -amb la col·laboració de Digital Fems i el suport del departament d'Empresa i Treball- presenta la primera edició del 'Baròmetre de la DonaTIC'

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PERELL a març 23, 2023 | 18:29
    PERELL març 23, 2023 | 18:29
    Apa! Espanya no pot anar bé si , la patronal dels supermercats mes importants del país , posen a un llepa declarat i vividor que va deixar Unió Democràtica en fallida amb 22.000.000,-€ de deute impagat dels que ningú se'n a fet responsable. Potser per això li han posat en els temps que estem sempre va bé tenir un expert en enganyar al ciutadà o sigui els clients i proveïdors en particular d'aquestes empreses, que ja cal que es mirin be els contractes que firmin amb aquestes empreses , dons aquest senyor es un expert en enganyar i no pagar.
    • Icona del comentari de: Anònim a març 23, 2023 | 22:00
      Anònim març 23, 2023 | 22:00
      Deus voler dir del PAÍS DEL COSTAT
      • Icona del comentari de: JordiP a març 24, 2023 | 09:37
        JordiP març 24, 2023 | 09:37
        Encertat. Si no fos que la immensa majoria de la facturació d'aquestes grans superfícies es fa a Catalunya. Del país del costat, sí, però amb els nostres diners.
  2. Icona del comentari de: Ramon Espadaler a març 23, 2023 | 19:20
    Ramon Espadaler març 23, 2023 | 19:20
    Encara no s'ha jubilat. Pobret, li deuen faltar uns anys per cotitzar.
  3. Icona del comentari de: JordiP a març 24, 2023 | 09:37
    JordiP març 24, 2023 | 09:37
    Vaja, vaja, el Duran ha trobat qui li pagui el Palace.
  4. Icona del comentari de: Ricard a març 24, 2023 | 10:11
    Ricard març 24, 2023 | 10:11
    Lobbyista. I prou.
  5. Icona del comentari de: Saben què és català? O ens ha enganyat a nos? a març 24, 2023 | 11:17
    Saben què és català? O ens ha enganyat a nos? març 24, 2023 | 11:17
    Què ha trobat la patronal dels supermercats en el currículum d'un vividor que l'únic que ha fet és seure's al Congreso i prémer de vegades un botó per votar sí/no/blanc??
  6. Icona del comentari de: mn a març 24, 2023 | 11:18
    mn març 24, 2023 | 11:18
    barrut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa