MónEconomia
Catalunya fabricarà el primer cotxe 100% elèctric de Volkswagen

Catalunya acollirà la fabricació del primer cotxe compacte 100% elèctric de Volkswagen a partir del 2025. Aquest dimecres la multinacional automobilística va presentar el prototip ID.2all, un model elèctric pensat per “democratitzar” l’accés a l’electrificació de l’automoció. Segons va informar la companyia alemanya aquest vehicle es fabricarà a Martorell i tindrà un preu inferior als 25.000 euros. Aquest prototip, que està en un estat avançat de desenvolupament, comptarà amb una autonomia de fins a 450 quilòmetres i és, segons ha defensat la marca durant la presentació, “tan espaiós com un Golf i assequible com un Polo”.

Amb aquest nou vehicle Volkswagen pretén acostar els vehicles elèctrics a la classe mitjana europea i així solucionar un dels problemes més greus d’aquest tipus de vehicles, que encara són massa cars per al gran públic. Una pugna en la qual les empreses xineses porten avantatge respecte a les occidentals, ja que han aconseguit oferir models 100% elèctrics amb preus similars als de motor de combustió.

A més, l’ID.2all comptarà amb una potència màxima de 166 quilowatts, que equival a uns 226 cavalls, la seva velocitat punta serà de 160 quilòmetres per hora, i accelerarà de zero a 100 quilòmetres per hora en menys de set segons. A més, segons va assegurar Volkswagen. Comptarà amb tracció davantera i tindrà una càrrega ultraràpida, ja que passarà passa del 10% al 80% de la bateria en només 20 minuts. Pel que fa a les dimensions, el vehicle en qüestió farà 4,05 metres de llarg, 1,80 metres d’ample, tindrà una altura d’1,53 metres i una distància entre eixos de 2,6 metres.

Es produirà a Martorell

La versió de sèrie del vehicle que es produirà en la planta de Martorell i serà el primer elèctric que la marca fabricarà a Espanya. El cotxe estarà basat en la plataforma ‘MEB Entry’ i serà un dels 10 models elèctrics que Volkswagen llançarà fins a 2026. En aquest sentit, la companyia també va anunciar que està treballant en un altre model 100% elèctric amb un cost inferior als 20.000 euros. “Estem transformant l’empresa de manera ràpida, l’ID.2all mostra cap a on volem portar la marca. Volem estar prop del client i oferir la millor tecnologia en combinació amb un disseny fantàstic. Estem implementant la transformació per a portar la mobilitat elèctrica a les masses”, va sentenciar el conseller delegat de Volkswagen, Thomas Schäfer.

Més notícies
La seu de Credit Suisse a Madrid / EP
Credit Suisse demana un rescat de 50.000 milions per evitar la crisi global
Notícia: Credit Suisse demana un rescat de 50.000 milions per evitar la crisi global
Comparteix
El banc helvètic exerceix l'opció de la liquiditat immediata de les autoritats del país entre missatges de calma cap a un mercat temorós
La presidenta del BCE, Christine Lagarde / EP
El BCE encara una nova pujada de tipus collat per les fallides bancàries
Notícia: El BCE encara una nova pujada de tipus collat per les fallides bancàries
Comparteix
Els falcons centreeuropeus advoquen per continuar encarint el crèdit tot i els efectes perniciosos per a un sector financer esmicolat
Vista per dins del Palau de la Borsa / EP
Jornada negra en un Ibex contagiat per la davallada de Credit Suisse
Notícia: Jornada negra en un Ibex contagiat per la davallada de Credit Suisse
Comparteix
L'Ibex-35 ha caigut un 4,37% en una jornada marcada pel mal comportament dels bancs
Imatge d'una sucursal de Credit Suisse / Eduardo Parra - Europa Press
Intent a la desesperada de Credit Suisse per salvar la fallida
Notícia: Intent a la desesperada de Credit Suisse per salvar la fallida
Comparteix
El banc d'inversió suís hauria demanat ajuda al Banc Nacional Suís i al seu regulador per intentar calmar els inversors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa