MónEconomia
Axilone Metal crearà gairebé 200 llocs de treball a Sant Pere de Torelló
  • CA

Axilone Metal obrirà una nova planta de producció de 12.000 metres quadrats a Sant Pere de Torelló (Osona), la població on actualment hi ha la seu de la companyia. En un comunicat aquest dijous, l’empresa que es dedica a la fabricació de peces per l’envàs de productes de perfumeria i cosmètica de luxe, ha anunciat que comprarà uns terrenys al polígon industrial de La Guàrdia per construir-hi la planta. Axilone Metal ha destacat que la bona dinàmica dels mercats, amb creixements de volum importants, ha fet que hagin decidit apostar per ampliar el seu negoci. I és que, segons les xifres que ha fet públiques la companyia, actualment hi treballen 430 persones, però aquesta dada podria augmentar fins a 600 treballadors un cop es posi en funcionament la nova planta.

L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Axilone Metal han arribat a un acord que garanteix que l’empresa pugui créixer i que no hagi de marxar del municipi, amb el daltabaix en ocupació que això podria comportar. Si bé inicialment es van enfocar a l’elaboració de taps d’alumini per a perfumeria de luxe, ara també treballaran en la mateixa direcció però obrint-se al mercat de la cosmètica i el maquillatge. Les obres començaran el primer semestre del 2023 i s’allargaran fins el 2025, quan es preveu que comenci a funcionar la fàbrica. A més, per tal de donar incentius a la població, l’ajuntament i la companyia s’han compromès amb els inversors per buscar i treballar per oferir formació adreçada a joves i persones en atur. Un dels aspectes que es destaca dels treballadors de l’empresa és, precisament, el grau de qualificació. L’empresa també s’ha compromès a tenir en compte aquelles persones empadronades al municipi per cobrir els llocs de treball.

La col·laboració publicoprivada fa possible la nova fàbrica

En un comunicat, Axilone ha destacat el suport actiu de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló que els ha ajudat a resoldre les limitacions administratives relatives a l’augment de la capacitat de tractament d’aigües residuals a la Vall del Ges. També en un comunicat, el consistori ha detallat que ha ajudat a establir els contactes amb els propietaris dels terrenys i també en els tràmits amb administracions superiors, com el Departament de Treball, el Consell Comarcal o l’Agència Catalana de l’Aigua. Fruit dels acords amb l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, la planta de biomassa del municipi subministrarà energia a Axilone Metal. D’aquesta manera, totes les instal·lacions de la companyia passaran a alimentar-se d’energia verda certificada.

Més notícies
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent / David Zorrakino - Europa Press
La multinacional suïssa Galderma crearà 50 llocs de treball a Barcelona
Notícia: La multinacional suïssa Galderma crearà 50 llocs de treball a Barcelona
Comparteix
L'empresa tecnològica tria la capital catalana per instal·lar-hi el seu nou centre de capacitació global
El president Aragones durant la visita a Ideaded / ACN
Ideaded invertirà 12 milions i crearà 100 llocs de treball a Viladecans
Notícia: Ideaded invertirà 12 milions i crearà 100 llocs de treball a Viladecans
Comparteix
El projecte d'Ideaded pot acabar generant 500 llocs de treball a Catalunya en els pròxims anys
Imatge de la oficina d'IO Interactive a Barcleona / ACN
La danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball a Barcelona
Notícia: La danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball a Barcelona
Comparteix
Torrent ha assegurat que Catalunya primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs
Fotografaia d'arxiu de l'hospital de Bellvitge / Hospital de Bellvitge
Un nou clúster de salut crearà 50.000 llocs de treball a l’Hospitalet
Notícia: Un nou clúster de salut crearà 50.000 llocs de treball a l’Hospitalet
Comparteix
El Govern ha donat llum verda al nou BioClúster d’Innovació i Salut que facturarà 7.000 milions d'euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa