El grup català Europastry ha invertit 6,5 milions d’euros per construir un centre d’innovació a Barberà del Vallès (Vallès Occidental). La planta, que compta amb una superfície total de 2.500 metres quadrats, treballa amb quatre línies de producció i hi treballen 90 persones, entre professionals de recerca i desenvolupament, enginyers i flequers que dissenyen futurs productes. La famosa marca és una empresa especialitzada en la producció i distribució de masses congelades, amb seu a Sant Cugat del Vallès. El seu president actual és Jordi Gallés. L’any 2021 van facturar 845 milions d’euros, un 23% més que l’any anterior. L’any 2022 l’empresa disposava d’una plantilla de més de 5.000 treballadors. Amb aquesta nova adquisició, la firma vol augmentar el seu imperi i, a la vegada, obtenir més productes nous.
La nova adquisició es tracta d’un edifici que la companyia de congelats flequers anomena R+D Cereal (Center for Research Europastry Advanced Lab), i és el segon a Catalunya -l’altre es va inaugurar el 2016 a Sant Joan Despí (Baix Llobregat)-. En total, la companyia té uns altres quatre centres a Europa i un als Estats Units. Una mostra més, doncs, de l’aposta clara -altra vegada- per Catalunya, el seu país d’origen.

Invertir en el futur
La firma és especialista a invertir grans quantitats de diners en els seus centres, ja que han provat ser molt eficients. El 2023, va invertir 107 milions d’euros en recerca i desenvolupament i tecnologia, cosa que va permetre llançar 480 nous productes i es van dur a terme més de 1.500 projectes de R+D en els centres Cereal. Europastry va ser fundada el 1986, i en l’actualitat és la principal empresa del sector forn a escala estatal, facturant uns 845 milions d’euros anualment amb presència en més de 35 països.