MónEconomia
Flax & Kale lidera un projecte per entrar al nou Perte agroalimentari

L’empresa catalana Flax & Kale lidera un consorci de 25 empreses de tot l’estat per accedir a la nova convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) Agroalimentari. Aquest grup d’empreses, que s’agrupen sota el consorci From Green to Healthy (FGTH) ha desenvolupat un total de 30 projectes que aspiren a rebre un total de 111 milions d’euros del Perte que repartirà en els pròxims mesos el Ministeri d’Indústria. Del total d’ajudes sol·licitades, un 58% són en forma de préstec i subvenció. A més, el 84% del pressupost anirà destinat als projectes relacionats amb la sostenibilitat i la resta a projectes dedicats a la digitalització.

El principal objectiu d’aquest nou consorci és generar una nova cadena de valor integrada a través de processos innovadors, digitalitzats i sostenibles, o sigui els tres pilars que persegueixen els fons NextGenerationEU. Alhora, la idea d’aquests projectes també impliquen una modernització de la indústria alimentària de l’estat i així poder guanyar competitivitat i convertir-se en un referent europeu en alimentació saludable. La idea del consorci és que amb aquests 30 projectes es generin nous processos que permetin optimitzar les seves operacions i executar els processos amb les eines digitals més avançades, garantint la seguretat alimentària. Aquests avanços reforçaran la capacitat d’incrementar la internacionalització i les exportacions de la indústria alimentària “saludable i sostenible”.

1.500 llocs de treball

Si finalment els fons del Perte arriben al consorci en la seva integritat, es preveu que els 30 projectes generin un impacte econòmic inicial que “multiplicarà per 3 el valor de la inversió” amb un clar impacte en tota la cadena de valor. Aquesta multiplicació del valor permetrà la generació de 1.500 llocs de treball gràcies a l’impuls d’un projecte tractor que compta amb tres cadenes de valor diferenciades: Proteïnes Sostenibles, Begudes Saludables i Confiteria i Postres. A més, la creació del consorci també comportarà que les empreses implicades puguin executar projectes d’inversió en R+D que els permetin desenvolupar un model de posicionament de referència en la indústria d’alimentació saludable a tot el continent europeu. Aquest fet, afirma el consorci, serà especialment important per a les pimes que integren -que constitueixen més del 54% dels participants-.

Imatge de Jordi Barri, CEO de Flax&Kale / Flax&Kale
Imatge de Jordi Barri, CEO de Flax&Kale / Flax&Kale

Pel que fa a la participació de la catalana Flax & Kale, ha posat el seu focus de participació el seu Centre d’R+D i en les seves plantes de producció de Bell-lloc d’Urgell (Lleida) i de Fraga, i per això ha estat considerada la líder del consorci gràcies a “la seva capacitat de generació de valor a través de la innovació i la transformació dels processos productius”. A més, un factor clau per arribar a aquest lideratge per la seva projecció tant a escala estatal com internacional “i la clara aposta de la seva filosofia de treball cap a una alimentació cada vegada més innovadora, saborosa, sana i sostenible”.

“El sector de l’alimentació està vivint una gran transformació sota les directrius del Green Deal Europeu. En aquest context de canvi, els projectes que integren From Green to Healthy dotaran a la indústria agroalimentària un perfil altament competitiu per a produir i exportar aliments cada vegada més saludables i sostenibles”, afirma Jordi Barri, CEO de la companyia catalana. “Amb aquesta aliança empresarial generem una cadena de valor integrada, des del món rural i agrari fins a la gran distribució i els restaurants, a través de processos totalment digitalitzats que propugnen convertir a Espanya en un referent a nivell europeu en alimentació saludable”.

Impuls en entorns rurals de 7 territoris

L’agrupació promotora del projecte, que compta amb la coordinació de la consultora INCOTEC, està composta per 25 empreses de fins a set territoris espanyols com Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Galícia i Múrcia. A més, una gran part d’aquestes empreses estan situades en entorns agraris i rurals, el que suposa un efecte arrossegador i incentivador, tant de manera directa com induïda, sobre la indústria agroalimentària rural.

Els diferents projectes integrats dins de FGTH s’agruparan a través de tres grans cadenes de valor del sector alimentari. La primera d’aquestes és la de les proteïnes sostenibles, en el qual participaran Teresa Carles Flax & Kale, Incarlopsa, SAAR, Ceamsa, Carnia, Nurel, Eversia, Rotogal, Roen Plàstic, Biblox, Red de Calor de Tarancón, Cultzyme, Secaderos de Almaguer, Healthy Food Solutions i MadeinPlant. La segona cadena serà la de les begudes saludables, on participen GasN2, Teresa Carles Flax & Kale i Delifactory. Finalment l’última de les cadenes serà la de la confiteria i les postres on participaran Formatgeria Granja Rinya, Postres Lácteos Romar, Infrusesa, Agrinarsa i Fini I+D. A més de totes aquestes empreses el consorci també ha volgut comptar amb Lis Data Solutions, Multiverse Computing i Signe, especialitzades en digitalització.

Més notícies
Notícia: Aquests són els aliments més afectats per la inflació
Comparteix
Un informe de la comparadora financera Hellosafe constata que tots els mercats europeus pateixen una greu crisi de preus alimentaris
Notícia: Catalunya augmenta els afiliats, però sense arribar als 3,5 milions
Comparteix
Els serveis van seguir liderant la creació d'ocupació amb 99.245 afiliacions més respecte al març de 2022
Notícia: Les receptes de Collboni per catapultar Barcelona a l’èxit empresarial
Comparteix
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona vol recuperar les empreses catalanes fugades si l'escullen alcalde
Notícia: La manca d’acord impedeix a Anna N. Schlegel entrar al consell de Fira de Barcelona
Comparteix
L'abstenció del PSC, Núria Marín i Laia Bonet, ha impedit de moment, que la vicepresidenta de Procore entri a formar al consell d'administració

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa