Gelati Dino, empresa empordanesa de gelats artesans italians, obrirà aquest mes de setembre dos establiments. A Madrid, la companyia amb seu a Empuriabrava (Empuriabrava) estrena un local de 120 metres quadrats al carrer Princesa, que té producció pròpia i una zona de degustació. D’altra banda, a Doha, comptarà amb un pop-up (un punt de venda de durada curta) al centre comercial Mall of Qatar. L’objectiu d’aquestes obertures és doblar l’actual nombre de punts de venda el 2030, els quals ara mateix ja sumen més d’una trentena.
“L’acollida de la marca i dels nostres productes està sent molt positiva en aquesta zona”, ha assegurat el director de marca de la companyia, Stefano Rosso, que ha subratllat que volen “continuar creixent” als països que formen part del Consell de Cooperació del Golf Pèrsic: Aràbia Saudita, Bahrain, Oman, Emirats Àrabs Units, Kuwait i Qatar. Tot i això, aquests nous establiments són el primer pas d’una expansió que la companyia ha confirmat que acabarà el 2030. D’altra banda, el director de la marca ha afirmat que Doha “és una zona que aprecia el producte europeu. Nosaltres estem treballant per construir una base operativa important a Qatar que ens serveixi per a poder subministrar a la resta de països del golf”.
45 anys i més d’una trentena d’establiments
Són cinc les obertures que Dino ha dut a terme aquest any, amb noves gelateries a Perpinyà, Calafell, Madrid i dues a Doha. La companyia catalana vol seguir creixent en els mesos vinents i té la intenció d’augmentar el ritme. L’objectiu és tenir entre 60 i 70 botigues l’any 2030, amb una expansió “important” a França i un creixement a les comarques de Tarragona.
Les botigues serveixen, de mitjana, un gelat cada sis segons i s’ubiquen sobretot arreu de la Costa Brava i a ciutats com Girona, Barcelona i Madrid. També n’hi ha a Torremolinos (Màlaga), Saragossa, Marràqueix (Marroc), Perpinyà (França), Doha (Qatar) i des del passat mes de juny a Calafell (Tarragona). A través de la marca Pavese Gelato Creativo, distribueix gelats a la restauració, amb sabors tradicionals com per exemple vainilla, xocolata o sorbets de fruita, i gastronòmics: foie mi-cuit de Collverd o pebre de Sichuan. Dino també ofereix gelats fets a mida pels xefs i l’empresa treballa per a restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics.