L’empresa catalana Gelati Dino continua amb la seva labor d’expansió internacional. Segons ha informat l’empresa aquest dilluns obrirà dues noves botigues a Perpinyà i Doha el pròxim mes d’abril que generaran set llocs de treball. A banda d’aquests dos nous establiments, Dino, amb seu a Empuriabrava, té previst obrir cinc locals més aquest 2023 i vol reforçar la seva presència a Tarragona i Madrid, al mateix temps que s’expandeix en l’àmbit internacional. Aquestes dues noves obertures se sumaran als quatre locals que ja van obrir l’empresa gironina al llarg de l’any passat entre l’Estat i obertures internacionals. Ara, aquest 2023 volen continuar amb aquesta projecció, i per això volen obrir aquests set establiments nous.
En primer lloc, posaran en funcionament una gelateria a Perpinyà. Es tracta d’un local situat a l’avinguda de Sébastien Vauban. En aquest establiment, de 80 metres quadrats i terrassa, hi treballaran quatre persones. El director de marca i tercera generació del negoci, Stefan Rosso, ha recordat que aquesta serà la segona vegada que s’endinsen a obrir un negoci dins de l’estat francès.
Per altra banda, a l’abril s’obrirà la segona botiga de Dino a Qatar. Al desembre va obrir-hi el primer local a l’Old Doha Port. Ara, pocs mesos després obrirà el segon establiment al Doha Mall Festival. Es tracta d’un quiosc de 12 metres quadrats on treballaran tres persones. L’objectiu d’aquest segon establiment a Qatar és reforçar el posicionament dins del mercat asiàtic. A més, Rosso ha assegurat que les vendes “s’han mantingut estables” tot i que s’ha viscut un hivern molt fred i s’ha notat la davallada del turisme després del mundial de futbol.
L’empresa empordanesa s’ha fixat com a objectiu obrir cinc gelateries més durant aquest 2023 i està desenvolupant projectes a Madrid i a la província de Tarragona, tot i que també està previst inaugurar nous establiments a l’estranger. Els responsables del negoci asseguren que hi ha una tendència a l’alça en el consum de gelats i això els fa encarar el futur amb optimisme.
Empresa familiar fundada el 1978
Fundada el 1978, Gelati Dino és l’empresa de gelats artesans més gran de tot l’estat, superant els dos centenars de treballadors que es reparteixen entre la central d’Empuriabrava i més d’una trentena d’establiments que posseeixen. El seu gruix de botigues s’ubica arreu del litoral gironí i a ciutats com Girona, Barcelona i Madrid, encara que també se’n troben a Torremolinos, Saragossa o Marràqueix. El passat 2022 va generar 16 llocs de treball en inaugurar quatre noves gelateries, una d’elles a Qatar, entrant per primera vegada al continent asiàtic. L’empresa produeix 450.000 litres de gelats a l’any i serveix, de mitjana, un gelat cada sis segons.
A través de la marca Pavese Gelato Creativo, distribueix gelats a la restauració, amb sabors tradicionals com per exemple vainilla, xocolata o sorbets de fruita, i també gastronòmics: foie mi-cuit de Collverd o pebre de Sichuan. Dino també ofereix gelats fets a mida pels xefs i l’empresa treballa per a restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics. Fabrica i prepara ingredients i productes semielaborats per vendre a professionals del gelat artesà, a través de la marca Compagnia del Gusto. I compra els aliments d’origen i directament del productor.