MónEconomia
El BWAW tanca la tercera edició amb més de 2.600 assistents

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) ha conclòs aquest divendres la seva tercera edició amb un increment d’assistència, tant en línia com de manera presencial. L’esdeveniment, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha estat “una gran plataforma per a reflexionar sobre la posició de la dona en la societat i en l’entorn laboral”, sobretot en àrees on les dones compten amb una menor presència, com en la indústria.

Durant aquests els dos dies que ha durat l’esdeveniment s’han comptabilitzat més de 2.600 assistents a les ponències, dels quals, uns 2.000 han accedit a elles en línia, mentre que uns 600 han acudit de manera presencial. Aquest esdeveniment, impulsat pel Consorci de la Zona Franca i la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, ha reunit 50 ponents de primer nivell debatent sobre solucions que permetin progressar de manera efectiva en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial.

Cap a la igualtat de gènere

En aquesta segona jornada del BWAW, celebrada aquest divendres, ha començat amb la taula rodona titulada “Avançant cap a la igualtat de gènere: Casos d’èxit en el sector privat“, per a donar protagonisme a les dones referents en les empreses privades. En aquesta trobada Ángeles Delgado López, presidenta de Fujitsu, destacava que “actualment només hi ha un 22% de dones en llocs tecnològics en el món; a Espanya la xifra baixa al 16% dels llocs en ciència i tecnologia. La digitalització és una combinació de tecnologies disruptives que està impactant en la societat i en les nostres vides de manera global, per la qual cosa és fonamental que la dona hi sigui present”. A més, han participat a la mateixa taula Lucila Ballarino, directora general de Womenalia, Sara Castro, vicepresidenta de Recursos Humans en Danone Ibèria, Peña Solano Ubiergo, tresorera i vocal de Bon Govern Corporatiu per a EIX&AMB, Anna Gener, CEO Savills Aguirre Newman a Barcelona, i Teresa Blanco, gerent de Diversitat y Compromís a Enagás.

Interès per part d’empreses

En aquesta edició, les temàtiques han versat sobre múltiples àrees, abordant les perspectives de gènere en el món digital, com la dona forma part de l’impuls del desenvolupament de la Tecnologia 4.0, la presència de la dona en les institucions públiques o el rol de les dones en les professions del futur. Sobre això, Blanca Sorigué, directora general del Consorci, ha comentat que “hem aconseguit que diferents sectors del món empresarial se sentin atrets a participar en un esdeveniment que s’està convertint en tota una referència per a contribuir a accelerar la igualtat de gènere. Estem molt contents amb l’interès suscitat, ja que hem contribuït a visibilitzar el paper clau de la dona en l’economia. Això ens anima a anunciar una quarta edició del BWAW, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de març del 2024”.

Per la seva part, Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat del CZFB, també ha expressat la seva opinió sobre la positiva participació comentant que “amb el BWAW podem demostrar l’èxit del treball conjunt dels sectors públic i privat, una cosa fonamental per a sumar esforços i lluitar per la paritat. Des del CZFB continuarem desenvolupant estratègies i projectes per a continuar complint amb les encertades directrius de les Nacions Unides disposades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”.

Més notícies
Fotografia panoràmica de Barcelona / Pixabay
Una nova iniciativa per convertir Barcelona en un referent internacional
Notícia: Una nova iniciativa per convertir Barcelona en un referent internacional
Comparteix
El Barcelona+B tanca el seu primer curs d'activitat impactant a 850 persones i més de 400 empreses
El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, en una roda de premsa / ACN
Europa acorda reduir un 11,7% el consum d’energia l’any 2030
Notícia: Europa acorda reduir un 11,7% el consum d’energia l’any 2030
Comparteix
Els estats membres seran els encarregats d'escollir els mesures per fer possible la reducció
L'entrada de la fàbrica de Ford Espanya, a Almussafes / EP
Ford acomiadarà més d’un miler de treballadors a l’Estat
Notícia: Ford acomiadarà més d’un miler de treballadors a l’Estat
Comparteix
La fàbrica d'Almussafes -l'única a l'estat espanyol- veurà la seva plantilla reduïda en un 20%
La línia de producció d'Activa a la fàbrica de Danone de Parets del Vallès / ACN
Foment preveu un creixement econòmic prepandèmic a partir del 2n trimestre
Notícia: Foment preveu un creixement econòmic prepandèmic a partir del 2n trimestre
Comparteix
L'economia catalana reprendrà una senda de "creixement moderat" a partir del segon trimestre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa