MónEconomia
Esteve factura un 15% més el 2022 i dona entrada a Lubea a l’accionariat

La farmacèutica catalana Esteve va tancar 2022 amb un benefici abans d’impostos de 99 milions d’euros, el que suposa un augment del 241% respecte al 2021, i una facturació de 643 milions, un augment del 15%. El resultat brut d’explotació (Ebitda) registrat va ser de 125 milions d’euros, un 44% més que en 2021. A més, la companyia va acabar l’exercici amb un deute financer de set milions, segons han explicat en roda de premsa el conseller delegat de l’empresa, Staffan Schüberg, i el director financer, Jose Luís Urbieta.

Esteve va completar durant l’any passat la seva expansió a Itàlia i Portugal amb l’obertura de noves filials. En aquesta línia, Schüberg ha explicat que la voluntat de la companyia catalana és continuar entrant en nous mercats com Àustria, Suïssa o el Benelux, encara que “a poc a poc”.

Entrada de capital estranger

L’altra gran notícia de la presentació de resultats d’Esteve ha estat la signatura d’un acord estratègic amb l’alemanya Lubea per a finançar el creixement previst a canvi d’un 26% del capital de l’empresa. L’acord, encara està pendent del vistiplau de les autoritats de competència europees, però permetria a Esteve tenir el capital necessari per a accelerar el creixement i l’expansió internacional, sense alterar “l’estructura organitzacional” de l’empresa.

El màxim executiu de la companyia ha explicat que trobar a l’inversor adequat “porta temps”, ja que la voluntat de l’empresa era que tingués una visió a molt llarg termini. En aquesta línia, Schüberg ha celebrat que després de l’acord Esteve tindrà els diners disponibles per a poder créixer. A més, també ha comentat que una institució externa ha validat l’estratègia de futur de l’empresa i que té el camí obert si en el futur necessita una altra injecció de capital.

Lubea “vol ser actiu en l’empresa”, per la qual cosa serà present en el consell d’administració, en el qual també entraran consellers independents. Preguntat per la possibilitat de sortir a borsa, Schüberg ha apuntat que és una opció “molt probable, però no en el futur immediat”, i ha posat l’accent en la voluntat de comportar-se com si ja fos cotitzada en la seva relació amb els inversors i la societat.

Més notícies
Una benzinera Repsol / EP
L’energia i els serveis disparen la inflació europea al 7%
Notícia: L’energia i els serveis disparen la inflació europea al 7%
Comparteix
A la zona euro l'energia va registrar una alça interanual del 2,4%, després de la baixada del 0,9% del mes anterior
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, conversa amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / EP
Sánchez assegura que l’afiliació al juny quasi iguala la del 2022
Notícia: Sánchez assegura que l’afiliació al juny quasi iguala la del 2022
Comparteix
A Catalunya els afiliats estrangers van augmentar un 10,47% durant el mes d'abril
Imatge d'arxiu de la façana de la Llotja de Mar, seu de la Cambra de Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
Les Cambres blinden el vot amb un SMS contra recursos de l’espanyolisme
Notícia: Les Cambres blinden el vot amb un SMS contra recursos de l’espanyolisme
Comparteix
El Govern i el Consell de Cambres no només no han eliminat el vot electrònic, sinó que es repetirà un model molt semblant
Aena preveu recuperar els números prepandèmics / ACN
Aena licita per 1.500 milions el servei de seguretat dels aeroports
Notícia: Aena licita per 1.500 milions el servei de seguretat dels aeroports
Comparteix
L'aeroport del Prat es troba en tres dels 13 lots dels quals consta l'oferta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa