MónEconomia
El Govern destina 5,5 M a projectes innovadors del sector agroalimentari

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destina inversions per valor de 5,5 milions a projectes que proposen innovacions per al sector agroalimentari i forestal. En concret, es tracta de 114 projectes. El conseller Òscar Ordeig ha visitat un d’aquests projectes, que es desenvolupa a Maials (Segrià) i consisteix a millorar la producció de la tòfona negra mitjançant la digitalització i el monitoratge 3D de les plantacions. L’objectiu és augmentar la productivitat, l’eficiència i la sostenibilitat.

El mateix conseller ha donat a conèixer el projecte en una piulada a la xarxa X. Segons Ordeig, la finca experimental de producció de tòfona negra de Maials “és un exemple de col·laboració entre institucions per apostar per la tecnologia en el sector agroalimentari”.

La inversió es va doblar

Si bé s’han aprovat 114 propostes, en total es van presentar 183 sol·licituds, corresponents a 28 centres de recerca, centres tecnològics i universitats amb seu a Catalunya. Inicialment, es van convocar els ajuts amb un pressupost de 2,7 milions d’euros, però es van incrementar en 2,7 milions més per poder atendre l’elevat nombre de sol·licituds.

L’objectiu d’aquests ajuts és el suport a activitats de demostració i projectes de transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les necessitats territorials dels sectors agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya; projectes de validació i prototipatge de tecnologies enfocades al sector agroalimentari i forestal, o activitats d’anàlisi sectorial i capitalització de projectes.

Cooperació entre dues entitats

Com a novetat, enguany s’ha introduït una nova modalitat d’activitat, la modalitat col·laborativa, que permet la cooperació entre dues entitats per dur a terme una única activitat de demostració. En aquesta convocatòria s’han presentat 36 projectes col·laboratius, dels quals s’han aprovat 22.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa