El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
No tens vida social? Un gen n’és el culpable
  • CA

 

 
 
Un equip de científics i psicòlegs han descobert que la falta d’un gen específic pot afectar la conducta social humana, incloent la capacitat d’una persona per establir relacions sanes o per reconèixer els estats emocionals dels altres. Durant l’estudi, investigadors de la Universitat de Geòrgia, van examinar a través d’un procés conegut com metilació, que redueix l’expressió de gens específics, com un gen anomenat OXT és responsable de la producció d’una hormona anomenada oxitocina, que està vinculada a una àmplia gamma de comportaments socials en els éssers humans i altres mamífers.
 
 
 
 
“La metilació restringeix la quantitat de com s’expressa un gen, un augment en la metilació correspon típicament a una disminució en l’expressió d’un gen pel que fa al funcionament del mateix”, explica Brian W. Haas, de la universitat de Franklin de les Arts i les Ciències de la Universitat de Geòrgia, en reclaracions recollides a la revista Muy Interesante de Mèxic. Bàsicament quan augmenta la metilació en el gen OXT, redueix l’activitat d’aquest gen. L’estudi mostra que això pot tenir un profund impacte en els comportaments socials.
 
 
 
 
 
Els participants amb major metilació del gen OXT tenien característiques associades amb l’autisme. Totes les proves indiquen que el gen OXT juga un paper important en el comportament social i en la funció cerebral. Aquesta investigació podria conduir a nous i millors tractaments per a una varietat de trastorns socials, ja que la metilació és un procés dinàmic, i el nivell de metilació pot canviar el transcurs de la vida d’una persona. Però ara podria ser possible alterar el nivell de metilació amb algun tipus de medicament ajudant les persones que tenen alteracions en la cognició social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa