El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moore va pronosticar al juliol les 5 raons de la victòria de Trump

Michael Moore és un cineasta documentalista i també escriptor nord-americà; conegut per la seva postura progressista i la seva visió crítica cap a la globalització, les grans corporacions, la violència armada, la invasió de l’Iraq i d’altres països i les polítiques del govern. A finals de juliol, l’autor va publicar un article al seu web pronosticant la victòria de Trump i explicant les raons del seu èxit i….. les ha clavat! 

 

 

1- El Cinturó industrial – L’estratègia del Brèxit

 

“Mitt Romney va perdre per 64 vots electorals. El total de vots de Michigan, Ohio, Wisconsin i Pennsilvània… 64,”  “Tot el que ha de fer és guanyar els quatre estats.”. Efectivament, Trump ha guanyat en aquests 4 estats. 

 

2. La decisió final de l’home blanc enfadat

 

“Una dona està a punt de prendre el poder! Com ha passat això?!” I afegeix Moore: “Beyoncé va irrompre a la Super Bowl (el nostre joc!) Amb un exèrcit de dones Negres, amb els punys en alt, declarant que la nostra dominació s’ha acabat! Oh, la humanitat!”

 

3. El problema de Hillary

 

“El nostre major problema aquí no és Trump – és Hillary. Ella és impopular – gairebé el 70% de tots els votants creu que és poc fiable i deshonesta.”

 

4. Els votants de Sanders

 

“Prou de preocupar-se pels partidaris de Bernie no votar per Clinton – que estem votant per Clinton! Les enquestes ja mostren que més votants Sanders votaran per Hillary aquest any que el nombre de votants a les primàries de Hillary en ’08 que llavors van votar per Obama.” “El problema real no és aquest, és que el votant demòcrata no porta a cinc persones a votar per ella.”

 

5. L’efecte Jesse Ventura

 

“Recordeu que en els anys 90 quan el poble de Minnesota van triar a un lluitador professional com el seu governador? No ho van fer per què eren estúpids o per que pensaven que Jesse Ventura era una mena d’home d’Estat o intel·lectual polític. Ho van fer simplement perquè podien fer-ho. Minnesota és un dels estats més intel·ligents del país. També està ple de persones que tenen un sentit de l’humor fosc – i votar a favor de Ventura era la seva versió d’una bona broma davant un sistema polític malalt. Això passarà de nou amb Trump.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa