El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mal d’esquena? 3 exercicis recomanables per a evitar-ho.
  • CA

Per corregir els hàbits posturals incorrectes us heu de basar en tres pilars:

• Treball abdominal: Les persones amb poc to abdominal tendeixen a tenir més panxa. I en aquest cas passa com quan una dona es queda embarassada. Si l’esquena es mantingués en la posició normal, la dona cauria cap endavant. El que fa el cos és adaptar-se arquejant l’esquena i traient cul. Amb un treball abdominal ben realitzat, l’abdomen es tonificarà, la qual cosa farà que les vísceres estiguin al seu lloc.

• Tonificació dels glutis: Si aconseguiu entrenar bé l’abdomen però no feu el mateix amb els glutis, l’esquena pot ser que es quedi arquejada en no tenir uns glutis ferms que fixin el maluc. Per aquesta raó és important també fer exercicis per tonificar glutis.

• Flexibilitat dels isquiotibials: No serveix de res entrenar cada dia els abdominals, matar-se a fer flexions de cames o el pont per treballar els glutis si teniu uns músculs que tiren del maluc. Si no teniu una part de darrere de les cuixes flexible no deixareu que el maluc es mogui lliurement. Per això, no és suficient amb estirar intentant tocar els peus durant 15 segons. Heu de tocar-vos la punta amb els peus junts, fer-ho amb les cames obertes, tocar només un peu, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa