El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La insòlita pregunta sobre Facebook que va sortir a l’examen del MIR
  • CA

Els aspirants a places de metge interí resident (MIR) es trobaven fa uns dies, a l’examen per accedir a aquestes places, amb una insòlita pregunta entre les 235 que constitueixen la prova. La qüestió deia el següent: “Juan, resident de segon any, atén a urgències a Sofia, una noia de 15 anys amb ansietat. En finalitzar l’exploració, ella li pregunta si podrà fer-li una sol·licitud d’amistat a Facebook. Quin creu que és la millor resposta de Juan?”.

La sorpresa entre els aspirants ha portat la creació d’una pàgina humorística a Facebook i una petició, també, en clau d’humor, a la plataforma Change.org. La sorprenent qüestió va deixar astorats alguns dels examinands, però alguns d’ells ja advertien que aquesta mena de preguntes eren habituals en els test preparatoris, més enllà de les estrictament mèdiques.

Alguns apunten que aquest tipus de situacions passen a la vida real i que, si hi ha atracció cap al metge, de vegades s’ha donat que el o la pacient hi va reiteradament. El millor en aquests casos és canviar de facultatiu.

Les respostes a la pregunta eren aquestes: la més adequada, la tercera.

1. Dir-li que faci la sol·licitud d’amistat i que l’acceptarà, atès que està segur que a la seva pàgina no hi ha elements inadequats per a una noia de l’edat de Sofia.

2. Atès que considera Sofia una pacient vulnerable i li preocupa que pugui interpretar malament un rebuig, acceptar que faci la sol·licitud però només permetre-li l’accés a determinats continguts de la seva pàgina.

3. Contestar-li que és important mantenir uns certs límits professionals entre pacients i facultatius i que, desafortunadament, si fa la petició no podrà acceptar-la, per la qual cosa és millor que no ho faci.

4. Dir-li que faci la petició però sense intenció d’acceptar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa