1. Estima’t i accepta’t tal com ets

  

Estic convençuda que hagués pogut evitar molts erros si quan era més jove hagués acceptat el bo i el dolent que hi ha en mi. Una vegada aprenguis a estimar-te pots estimar i acceptar també a altres persones. Això és molt important per a relacionar-se sanament amb els altres.

  

2. Enriqueix la teva ànima

  

Si no saps quin és el suport que necessita la teva ànima ni saps què és el que realment t’agrada, intenta alguna cosa nova: vés a esdeveniments als que mai havies anat, prova coses noves… fins que trobis això que et de la sensació de ser lliure i t’ompli com a persona.

 

  

3. Busca suport

  

Durant molt de temps vaig intentar sortejar totes les dificultats jo sola o amb només una mica d’ajuda dels meus amics. Després vaig entendre que tenir amics i éssers estimats que puguin ajudar i donar suport activament en situacions difícils és molt important.

 

 

4. Sigues honesta

 

Abans quan trobava alguna dificultat en el meu camí, simplement em posava una màscara que somreia i feia com si no passés res. Només algunes persones molt properes sabien el que en realitat estava passant. Però la veritat és que no té res de dolent en mostrar el que et passa. Tots passem per situacions difícils en la vida i això forma part de la nostra existència; a més les persones que senten un afecte sincer s’acostaran més al saber que com ells, tens problemes, alegries i tristeses.

 

5. Viu per a tu

 

Gran part de la meva vida l’he dedicada a tenir cura dels altres sense deixar temps per a mi. El que va resultar d’això va ser que aconseguís fer la meva vida molt més complicada del que en realitat podria ser. Recorda, mai podràs fer feliços a tots els que t’envolten per això comença a fer coses que et facin feliç a tu, i la teva vida serà millor.

  

6. No et sacrifiquis amb tanta freqüència.

  

El sacrifici és necessari qualsevol relació perquè tots som diferents i tenim diferents necessitats. El sacrifici és acceptable mentre les dues parts ho facin per igual. Si ets tu qui sempre sacrifica les seves necessitats i desitjos per complaure als altres llavors val la pena pensar de nou en si aquesta o aquestes relacions valen la pena realment: necessites tenir alguna cosa així en la teva vida?

  

7. Viatja més

  

Potser és això el que més lamento. No vaig viatjar prou quan era més jove i encara no tenia fills. va ser un error. Pots triar en què fer servir els teus diners: comprar records o coses; si jo hagués entès això abans hagués deixat de gastar coses que en realitat no necessitava i hagués invertit els diners en visitar almenys un país nou a l’any. Els viatges donen la sensació de llibertat, obren la ment i permeten donar-se compte de com de diferent pot ser la vida en un altre lloc del món.

  

8. Preocupa’t menys

  

Abans havia de lluitar constantment amb la preocupació i l’angoixa. Les preocupacions alimentaven la angoixa i la meva personalitat canviava gairebé fins a quedar irreconeixible. Després que te n’adonis que el fet de preocupar-te no canviarà la situació de cap manera començaràs a acceptar el que pugui passar. Entendràs que al cap ia la fi tot acabarà per caure pel seu propi pes i si alguna cosa pot fer-se ha de ser fet, però en cas contrari preocupar és inutil. Quan vaig deixar de preocupar-me tant, el meu nivell d’estrès va baixar immediatament.

  

9. Deixa de comparar

  

A vegades penso que les xarxes socials haurien d’acabar ara mateix. Una cosa és comparar la teva vida amb la vida del teu millor amic, però una altra molt diferent és comparar-la amb algú de la llista de «amics» de Facebook. Fa mal. I podràs superar-ho només quan entenguis que el fet de comparar-te no canviarà res en la teva vida i només reduirà la teva autoestima. Sempre hi haurà algú més intel·ligent, més guapo, o millor que jo i ja ho he acceptat. En el moment que sento que començaré a comparar-me enfoco meu pensament en el agraïda que estic per el que tinc, i d’aquesta manera obtinc alguna cosa bona del que hagués pogut arribar a deprimir.

  

10. Oblida’t de les expectatives

 

Creixement amb el «síndrome de Disney», és alguna cosa així com si cregués que algun dia trobaria al meu Príncep Blau, em casaía i viviía feliç per sempre. Però això no és veritat, no té res a veure amb la realitat. Després d’haver suportat dos mals matrimonis vaig prendre les meves expectatives i les vaig tirar a les escombraries. Un cop fet això pots començar a pensar en la teva vida sense esperar res d’altres persones i començaràs a viure aquí i ara.

 

11. Viu per treballar però no treballis per sobreviure.

 

Si pogués tornar a començar de zero m’agradaria provar diferents professions per triar la que em vagi millor. Després de trobar una vocació que puguis fer realitat fins a la fi dels teus dies, compendràs que viure per treballar vol dir estimar i respectar la teva decisió. Molts han quedat atrapats en una feina que no els agrada perquè reben un salari, i això està lluny de ser una cosa sana.

  

12. Estalvia

 

A primera vista sembla que no cal pensar molt per decidir fer alguna cosa així, però la vida canvia constantment i pot donar-te una bona quantitat de sorpreses, per això, estalviar en cas de dificultat, és una cosa correcte i intel·ligent.

 

13. Dóna més

  

Vaig comprendre una mica tard que m’agrada ajudar a la gent. Ja sigui fer de voluntària, fer obres de caritat o senzillament ajudar un amic proper que estigui en una situació difícil. Quan fas alguna cosa per un altre, t’oblides per un moment dels teus propis problemes. En fer això de tot cor i sense esperar res a canvi veuràs que els problemes de la teva vida començaran a resoldre’s poc a poc de formes inesperades.

 

 

14. Perdona’t i perdona als altres

 

Durant gran part de la meva vida vaig estar enfadada a causa de situacions per les que vaig haver de passar i estava segura que eren 100% la culpa d’algú altre. Quan vaig entendre que la impossibilitat de perdonar-me i perdonar els altres pels errors del passat no em deixaria viure feliç, vaig decidir canviar. Em va prendre una mica de temps deixar anar tota la càrrega però després em vaig sentir realment lliure. Deixa que el passat es vagi i entendràs que la vida és bella.

 

15. No gastis molt de temps a persones negatives

 

A vegades és difícil deixar de relacionar-se amb persones negatives, especialment si són els teus companys o membres de la teva família, però sempre pots triar el tipus d’amics que vols i amb qui podràs gaudir de la major quantitat de temps. Sentiràs que sense la seva influència negativa la vida serà més fàcil i alegre.

 

16. Dir «No» és molt important

 

Sempre m’havia estat molt difícil dir que no, sempre volia dir que sí i fer feliç a tothom, però això és impossible. Cada vegada que deia «no» intentava justificar-me o explicar la situació. Després de madurar una mica més em sembla més clar que dir que «no» a consciència és molt important i no estic obligada a justificar per què no vull prendre la responsabilitat d’alguna cosa o no puc fer alguna cosa per algú. Si estàs segura de voler dir «no» llavors l’altra persona podrà acceptar la teva resposta amb més facilitat.

 

17. Pensa bé abans de dir «Sí, accepto».

 

M’he divorciat, i és dificl per a mi acceptar-ho, però ara sé el que vull, el que desitjo i el que mereixo. És molt fàcil enfonsar-se en emocions i sentiments: jo comptava el temps que havia estat al costat de certa persona, volia més del que tenia i per això em vaig casar esperant que tot canviés per a millor per si sol. Efectivament, tot va canviar, es va fer pitjor. Si no sents que la relació que tens en aquest moment és per a tota la vida o si hi ha molts «peròs» aleshores hauries de reconsiderar si aquesta persona hauria de seguir sent la teva parella. És molt més fàcil acabar amb una relació abans que es converteixi en alguna cosa més seriosa.

 

18. Atura’t i alegra’t amb les coses petites

 

Vivim en un món en el qual cada persona està connectada a internet i es torna encara més difícil desconnectar-se i simplement gaudir la vida. Presència una posta de sol o aixeca’t per veure l’alba, enamora’t d’una nit estrellada; atura’t a olorar una floreta, mira al mar o a les muntanyes i contempla la natura. Com va dir un heroi d’una pel·lícula «La vida passa bastant ràpid, si no t’atures a mirar podries fins perdre-la-».

 

19. Deixa de preocupar-te pel que pensin els altres

 

Com m’hagués agradat entendre això molt abans! Sempre estava molt preocupada pel que pensarien els altres de mi i amb certa freqüència feia coses que pensava que la gent esperava que fes. Quan vaig entendre que les conjectures dels altres no tenen res a veure amb la meva vida vaig poder finalment motivar-me amb el que realment desitjava. Quan et converteixes en tu mateixa i no busques agradar als altres la vida es fa més fàcil.

 

20. Canvia

 

Quan era més jove, volia que tot fos predictible i estable. Pensava que era més fàcil pensar que la meva vida seria d’una o altra manera al llarg de molts anys. Quan vaig haver de fer front a forts canvis no estava llesta. Ara sé que l’únic segur en la vida són els canvis. Quan entenguis que pots tenir corbes inesperades en la teva vida et serà més fàcil estar preparada per tot el que puguis trobar al llarg, interessant i feliç camí de la teva vida.

 

 

Font: Lifehack

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa