Els testimonis diuen la veritat, tots ho sabem

"Els policies de negre van aixecar les porres i van agredir salvatgement a tothom. A tothom, sense miraments"

No em treuré mai del cap les imatges de les esquadres del CNP arribant a l'Institut Jaume Balmes de Barcelona. Visc a prop i a dos quarts de nou vaig veure com arribaven en formació, cuirassats i armats fins a les dents. Crec que va ser el primer lloc on van actuar i ningú no s'ho esperava. La gent, després d'una nit d'activitats i una xocolatada matinal, va rodejar el centre amb els braços en alt, en actitud no només pacífica, sinó pacifista. Hi havia molta gent gran i molts adolescents.

 

Els policies de negre van aixecar les porres i van agredir salvatgement a tothom. A tothom, sense miraments. Les víctimes no tenien res a veure amb els joves d'una manifestació antisistema o els adults d'un conflicte laboral; allà hi van deixar famílies terroritzades, persones sagnant i una societat humiliada que no oblidarà mai l'U d'Octubre. Una parella de mossos s'ho mirava des de l'altra cantonada amb els ulls com plats, impotents, mentre la gent, desesperada, demanava ajuda als bombers pel mòbil... Pobres bombers, pobres mossos i pobres de nosaltres.

 

Van marxar Pau Claris amunt, amb les urnes. Els venia a reforçar una columna de furgonetes de la policia que va haver de recular perquè dos taxistes que passaven per allà van creuar els seus vehicles i els van impedir el pas. La gent, agraïda, aplaudia als taxistes, en conservo les imatges al mòbil. De cop, vaig veure com un dels policies se m'acostava, amenaçant-me. Tenia la mirada fixa, però difusa per la foscor de la visera del casc. No sé si va recuperar la condició humana en tornar a casa seva, fos on fos.

 

En fi, res, només volia dir que tots els testimonis del Suprem diuen la veritat.
Comentaris
Jordi Comasobirana
Són els dobermans ensinistrats per l'stablishment franquista que governa espanya. És l'heroica policia paramilitar espanyola que s'atreveix amb gent indefensa i no armada, i en canvi fuig amb la cua entre les cames quan s'ha d'enfrontar a exèrcits de debò. Pobres gossos descerebrats!
Cot es fa la picha un lío
Si tots els testimonis del Suprem diuen la veritat, també els testimonis policies la diuen.
democracia
nunca olvidaremos a esos salvajes vestidos de negro , nunca. y a los que lo ordenaron y aplaudieron , no solo no olvidaremos sino que los buscaremos y los llevaremos a la justicia de verdad, sea en esta vida o en la otra.
Oooooh, que terror
Las chocolatadas brazo en alto siempre seran nuestras. Que se jodan los inhumanos piolines.
"No sé si va recuperar la condició humana en tornar a casa seva, fos on fos."
Purs sí, la recuperó, y empezó a lanzar piedras a la policia y a quemar contenedores. Quede usted tranquilo, buen hombre.
La condició humana no la poden recuperar, perquè no saben el que es, els han ensenyat la violència i es lo ùnic que coneixen, no se'ls pot comparar amb bèsties, ni amb gossos, perquè els animals son més civilitzats, no ataquen per el gust de fer mal, si no per menjar o defensar-se. Aquests anaven per persones i es van quedar en projecte..
terrassenc
El testimoni d'una parlamentària portuguesa al judici va ser demolidor al fer explícit que l'estat espanyol va associar davant de tot el món votar amb perill físic.
@"y los llevaremos a la justicia de verdad, sea en esta vida o en la otra."
Así habló Russel Crowe con disfraz de gladiador... El gran problema de los indepes es que llevan años montandose peliculas. Empezaron con las peliculas de fantasia de la revolución de las sonrisas. Y ahora tocan las peliculas de terror de los piolines feroces, en sesión doble. Porque siempre es más facil vivir un guión en blanco y negro que enfrentarse a la gris realidad. La rosa amarilla de El Cairo, en suma.

envia el comentari