La martingala madrilenya

"D'una manera o d'una altra, la decisió de la Junta Electoral Central es posarà a escrutini de les urnes"

La guerra bruta de l'Estat espanyol contra Carles Puigdemont continua i s'incrementa per totes les vies, tant se val si són legals, paralegals o subterrànies. Desactivar políticament Puigdemont és una qüestió d'estat, una prioritat autodefensiva del règim del 78 que necessita rebaixar el qüestionament crònic que -amb el focus principal a Waterloo- desgasta la seva imatge. Per això utilitzen la Junta Electoral Central, un organisme que porta temps enfangant-se fins el coll per afavorir les candidatures espanyolistes a Catalunya, arribant a interferir la llibertat informativa dels periodistes dels mitjans públics catalans.

 

Els servirà de poc, més enllà de donar nous arguments a l'ofensiva jurídica dels -sempre efectius- advocats de Waterloo. D'una manera o d'una altra, la decisió de la Junta Electoral Central es posarà a escrutini de les urnes i els ciutadans d'aquest país podran votar una llista encapçalada per Carles Puigdemont o per algú -Gonzalo Boye- comissionat pel propi president a l'exili per representar-lo electoralment. Puigdemont continua essent un líder respectat transversalment per les bases socials de l'independentisme i aquesta prohibició no limitarà la seva influència.

 

En definitiva, Madrid només guanya temps. Una actitud que podria tenir alguna virtualitat tàctica a les portes d'una negociació política, però que és pur autoritarisme i acabarà resultant contraproduent fins i tot per als poders a l'ombra que la impulsen.
Comentaris
Ja fa molt de temps que estem esperant l'efecte boomerang per a totes les injustícies i arbitrarietats que fan els poders de l'estat, que siguin jutges, polítics, GC, PN, JEC i tot l'etc. I per ara no només no hi ha l'efecte, si no que continuen anant cada vegada a galop més desbocat sense que ningú els pugui aturar. Ni aquí ni a fora. No hauria pensat mai que fos un estat tant potent internacionalment, tots callen i deixen fer. Que hi ha a sota que no aconseguim veure? Do ut des?
Gatvell
A Madrid solen fer brometa amb el "pruses" i aquí a alguns els agrada flagelar-se. Però el temà català ha fet caure Rajoy, Susana Díaz, ha destrossat el PP, ha capgirat el sistema de partits, està desgastant com mai la cúpula judicial i ha enfangat la corona, cada cop més sectària. I espereu que tot això arribi judicialment a Europa. I l'indepentisme creix i guanya sempre a les urnes. No anem malament.
Eduard
El intelectual Culla abans de El Pais i alhora del Ara, es aquesta guerra bruta la que manté viu en Puigdemont
Sí, però...
Els d'ERC, contents!
Salvador Ribas
Qui digui que tot esta igual es que no s’ha pres el temps necessari per reflexionar. El 2010 avanç de la sentencia de l’estatut per el Constitucional, Catalunya no existia al mapa, avanç de 1-O del 2017 el president de l’estat espanyol va anar als Estats Units per explicar a Trum que els catalans volien votar independència i que ell no ho volia. Avui el problema catala ha condicionat la campanya electoral espanyola. L’independencia no serà d’un dia per l’altre, pro estic segur que serà.
Carles Viñals Casado
Les paraules són inútils i consol d'impotents. Mil paraules no tenen el valor ni la força d'una sola acció. 50.000 catalans a Waterloo valgueren per mil discursos. Anen-hi 100.000; mostraren al nostre president l'escalf del seu poble i despullarem les vergonyes de l'estat neofeixista espanyol a la faç del món. Ja estem trigant massa a apuntar-nos...!
Catalunya la Republica d'Albania de l'Stalin Junquerasa
Despres que a Catalunya el 70% dels vots son per partits marxistes la decisio de la jec es un ratolinet. Si la gent vol miseria i tripartit, sens dubte, la Republica albanica de l'Stalin Junqueres sera horrible.
Groc
Si pero: Ets molt indecent Conten o estaràs tu que sagu militas a l'Extrema dreta. Els "espanyolistes" no teniu remei
TSSO
A vegades tinc la sensació que Espanya ens vol fora però no sap com fer-s'ho

envia el comentari