Junqueras guanya des de Soto del Real

"ERC ha fet història i ara al judici del Tribunal Suprem s'asseurà al banc dels acusats el líder del primer partit de Catalunya"

Missatge molt clar: L'independentisme és capaç de guanyar unes eleccions estatals a Catalunya fins i tot anant per separat i amb els caps de llista a la presó. ERC ha fet història i ara al judici del Tribunal Suprem s'asseurà al banc dels acusats el líder del primer partit de Catalunya. Fins i tot els Junts per Catalunya de Jordi Sànchez, amb set escons, han aguantat bastant millor del que indicaven les enquestes. Un total de 22 escons que superen de molt els 17 de la passada legislatura i que encara haurien pogut incrementar-se més si el Front Republicà -que ha superat els cent mil vots- no s'hagués quedat a unes dècimes d'obtenir representació parlamentària.

ERC ha tret rendiment d'una bona estructura de la seva organització, amb un missatge nítid d'estratègia moderada. I els resultats li permeten presentar-se com la força principal, la referència en qualsevol diàleg sobre el futur institucional de Catalunya. Això tindrà la seva importància de cara a la pròxima legislatura espanyola i, de ben segur, dins de la recomposició interna de l'independentisme català.

Ara queda en mans del PSOE recollir el guant democràtic de les forces catalanes o, per contra, arrenglerar-se amb la marca més cínica del nacionalisme espanyol. Ho veurem, segurament, quan tinguem a les mans els resultats de les municipals i europees del mes que ve.

 
Comentaris
Erc no es independentista. Es autonomista i i la seva nació es Espanya.
Jo aquests resultats no m’els crec.
Xavier
Ja parlen del primer partit de Catalunya, el partit líder i que jo sàpiga a Catalunya encara no hi ha hagut eleccions pel q el primer partit segueix sent JxCat.. De moment són el primer partit català al Congrés.
Alex P.T.
Es possible que E.R.C. faci una mena de "peix al cove 2.0", i miri mes de cara al partit que no pas de cara a Catalunya. De tota manera es un excelent resultat. Felicitats.
@Xavier
Segons el teu criteri el primer partit de Catalunya és Ciutadans, no JxCat.
qui els ha votat
a la gent li fa tanta vergonya haver votat aquesta ERC venuda a Madrid que ni ho diuen, que els han votat.
Espectador
A Deu a la independència de Catalunya . Catalunya es mesella . Sànchez te raó ,Catalunya no vol la independència ,La estrategia del vot útil es de covards .
at
mai votaré erc, el partit que va fer president al lamentable i ridicul homenet montilla només per odi a convergència
el teu
1.500.00 votos indepres 1.800.00 votos constitucionalistas 600.00 votos para Podemos .... una gran mayoría independentista. ¡Y yo que esperaba 50.000.000 votos indepres! ¡Ah no, 2.500.000! ¡Upss, tampoco! ;)
No s'ha guanyat tant, ha guanyat només un partit, per la resta més aviat hem perdut. Poca broma.
S'ha fet tant i tant per apartar Puigdemont del panorama electoral i polític, fins i tot des d'aquest diari, i ajudar a ERC que al final s'ha aconseguit. No ens enganyem, un partit fort i un altre feble no son igual que dos partits forts empenyent alhora. Veurem que en surt de tot això. De moment el que s'ha aconseguit és que el segon partit sigui el PSC del 155, que aquesta vegada ha jugat suau per poder obtenir vots. També veurem que fa.

envia el comentari