IndyRef2

"Escòcia reobre el procés en un context en què Madrid extén les represàlies contra l'independentisme català. Una dissonància que tendirà a créixer"

"Saps que podem fer-ho molt millor; pren l'abric, ha arribat l'hora" li diu la primera ministra escocesa a un ciutadà que esmorza horroritzat amb les notícies que arriben de Londres per la ràdio. És el primer video de la campanya "És l'hora de la independència", el tret de sortida per a un nou referèndum que hauria de posar les urnes abans de la primavera de 2021, set anys després del primer, on els unionistes van aconseguir la victòria per més de deu punts de diferència davant de l'opció independentista.

 

El segon referèndum escocès és una conseqüència indirecta del resultat favorable al Brexit, un mandat popular dels anglesos que arrossega Escòcia fora d'Europa contra la voluntat majoritària dels escocesos. Escòcia té un paisatge polític i social clarament diferenciat del de Londres i la resta del Regne Unit i, des de fa molt de temps, les majories del parlament d'Edimburg no tenen res a veure amb les del Palau de Westminster. El govern del SNP ha decidit prémer l'accelerador i portar al seu parlament una nova llei que empari el ja conegut com a IndyRef2. Un fet que equival a emplaçar de nou al govern de Londres a una nova consulta pactada, semblant a la de 2014.

 

Escòcia reobre el procés en un context en què Madrid extén les represàlies contra l'independentisme català. Una dissonància que tendirà a créixer fins fer-se insoportable en un context europeu en què, amb tota probabilitat, el Tribunal d'Estrasburg estarà examinant les sentències repressives dels tribunals excepcionals de Madrid.
Comentaris
arfonzo
los gobiernos del 155 prefieren morir matando.
Raonament cotiano absurd
Escòcia vol independitzar-se de UK perquè vol romandre a la UE. El secessionisme català (que ni és ni representa Catalunya) vol independitzar-se d'Espanya tot i quedar fora de la UE. No hi ha comparació possible, són independències oposades.
misterX
Serà a la primavera del 2022, no del 2012
Mol be vist Salvadó
Grandisim articla Sal·vadó
Vlad
Molta enveja per Escòcia. Molt d'orgull, també. Però Catalunya no es Escòcia. Escòcia té petroli, té un estatus i una categoria econòmica. Nosaltres tenim la mamella de Barcelona i després una colla de corruptes que volen seguir vivint per la cara i per aquesta banda ens podem pintar la independència a l'oli. Escòcia tard o d'hora serà independent i nosaltres continuarem essent espanyols.
Aquesta vegada, no ens equivoquem!
Davant l'evident contuberni i tripijoc que es prepara a esquenes del poble català entre els partits pactistes i l'estat, no errem el vot: 1) FRONT REPUBLICÀ a les generals (28 d'abril), per curtircuitar el Règim del 78! 2) PUIGDEMONT a les europees (26 de maig), per posar Espanya (i algunes autoritats europees) en evidència internacionalment! 3) PRIMÀRIES CATALUNYA i/o CANDIDATURES D'UNITAT POPULAR REPUBLICANES a les municipals (26 maig), per controlar el país des del poble! Siguem valents!
EDIMBURGO, HELP US!!!
En fin...
Georgiana
Sr. Cot, podrien escriure un article de qui s'encarrega, protegeix i conta els vots que arriban per correu?
RocSMS
Crec que el petroli del Mar del Nord te quelcom a vore amb la independència que se ( li ) planteja a Escocia. També es parla del petroli de Catalunya al mar mediterrani en la prolongació de la linia dels Pirineus. Es possible una desestabilització a la venezolana a les dues regions europees?

envia el comentari