El Vox dels mil altaveus i el silenciador de Fachín

"Albano-Dante Fachín i els seus van a Madrid a combatre Pedro Sánchez (i aliats) com a via per derrotar el sistema en el seu conjunt, sumant l'1-O al 15-M"

No hi ha cap proposta de Vox que no es correspongui amb el tercer gintònic de qualsevol simpatitzant de PP o Ciudadanos. Tant se val que a la tertúlia tardana s'esmentin els independentistes, les feministes, els animalistes o Podemos, totes les solucions són de frase curta i tenen un cop de puny a la barra com a punt i final. Un esquematisme polític que contrasta poderosament amb la immensa cobertura mediàtica que està beneficiant intensament el neofalangisme de Santiago Abascal. Un precedent a estudiar a l'Europa Occidental.

 

És ben evident que Vox és la joguina preferida del sistema. Enquestes, tertúlies, articles... Fins i tot el PSOE ha fet esforços per convidar-los als debats televisius, tot i la manca de representació parlamentària. A diferència de França, on la dreta republicana mai no es faria una foto amb Le Pen -Manuel Valls ho sap perfectament-, a Espanya es dona per descomptada una majoria parlamentària entre la dreta extrema i l'extrema dreta, si és que l'aritmètica parlamentària ho permet. Ni Casado ni Rivera no combaten Vox; al contrari, demanen ser el vot útil dels simpatitzants ultres.

 

Tot plegat encara es veu més clar fent la comparativa amb l'altra banda de l'eix polític. Front Republicà és una proposta amb contingut de fons que esmena les estratègies actuals tant de l'independentisme (moderació i reingrés parcial en el sistema) com de l'esquerra oficial (retorn a la complementarietat respecte al PSOE). Ambdues, per cert, justificades per l'existència de Vox. En canvi Albano-Dante Fachín i els seus van a Madrid a combatre Pedro Sánchez (i aliats) com a via per derrotar el sistema en el seu conjunt, sumant l'1-O al 15-M.

 

Unes quantes enquestes -entre elles el CEO- donen possibilitats al Front Republicà, una força que aplega personalitats tan remarcables com el propi Fachín, Antonio Baños, Roger Español, José Téllez, Carles Castellanos, Blanca Serra i tot l'entorn de Poble Lliure. Però, malgrat tot això, el silenciador mediàtic està actuant implacablement. Un exemple; en aquesta enquesta de dissabte se'ls dona un vot directe molt superior al de PP i Vox però, per contra, menys opcions de representació (i al text ni tan sols se'ls cita). En fi, ho veurem el dia 28, però ja se sap que, a Catalunya les urnes les carrega un diable endimoniadament democràtic.
Comentaris
Maria
Espero que aquest dia la democràcia els deixi amb un pam de nas. Ho desitjo!
És que Vox fa por ....
.... i el rotllo del pibe Fachilla fa riure i una mica de pena.
anna
Fachin sembla sincer, però també ho semblava abans quan anava amb la indefinició comuna. Jo crec que en aquests moments hem de votar un pres.
Flama
Espero que tots aquells cupaires que les ultimex eleccion van demanar el vot pels comuns ara votin a Dante Fachin i no es perdi cap vot. Els altres votarem segons la confianca que ens doni cada proposta, en el meu cas JxC perque la de ERC no magrada, pero l important es que es puguin sumar tits els vots.
Cero apellidos catalanes
Presentan un BaÑos, un Español, un Castellanos y un Téllez (Téllez-Girón fue el apellido de los Duques de Osuna). Por no hablar del argentino Fachín. Comparad con otras listas y vereis que el fracaso está asegurado.
Un Fachin al día aleja a la República de casa.
David
España no només disposa de tota la força bruta , judicial i econòmica, també controla quasi totalment els mitjans de comunicació. Telecinco i Antena 3 representen el tarannà típic d aquesta gent que ens tenen ocupats i colonitzats.
Aquesta vegada, no ens equivoquem!
Davant l'evident contuberni i tripijoc que es prepara a esquenes del poble català entre els partits pactistes i l'estat, no errem el vot: 1) FRONT REPUBLICÀ a les generals (28 d'abril), per curtircuitar el Règim del 78! 2) PUIGDEMONT a les europees (26 de maig), per posar Espanya (i algunes autoritats europees) en evidència internacionalment! 3) PRIMÀRIES CATALUNYA i/o CANDIDATURES D'UNITAT POPULAR REPUBLICANES a les municipals (26 maig), per controlar el país des del poble! Siguem valents!
@Davant l'evident contuberni i tripijoc...
¡No será un contubernio judeo-masónico, por un casual? Son los peores.
Pepe pero no PP
Lástima que no pueda votar un partido independentista o al mismo "front republicà" es lo único decente que hay en todo el panorama político salvo alguna pequeña excepcion de partidos de izquierda españoles. España no tiene remedio y mejor que se marche cataluña. si yo pudiera votar partidos de Cataluña no votaria ningún otro. Suerte !

envia el comentari