Pura censura

"Les arbitrarietats se sumen i quan més estrambòtiques són les decisions de la Junta Electoral, més clar queda l'autoritarisme pertorbat d'aquest organisme"

La Junta Electoral Central (JEC) ha anat guanyant protagonisme, campanya a campanya, com a organisme censor. Les arbitrarietats se sumen i quan més estrambòtiques són les seves decisions, més clar queda l'autoritarisme pertorbat d'un organisme que deu la seva existència a una suposada minoria d'edat mental dels ciutadans. La JEC fa una interpretació sempre restrictiva de la Llei Electoral, com la que equipara els espais de propaganda electoral a la informació dels mitjans públics en campanya -els famosos blocs electorals-, que genera que els periodistes estiguin sotmesos als cronòmetres dels partits.

 

Tot està prohibit o tot ho pot estar. En plena era digital, els sondejos estan prohibits l'última setmana de campanya, com si no fos possible publicar-ne des de qualsevol indret del món, tal i com es fa amb la ja tradicional enquesta del Periòdic d'Andorra, que s'anuncia, irònicament, com a "enquesta prohibida". La JEC també es dedica a regalar espai de TV3 als partits unionistes, sense importar-li l'escassíssim interès que desperten entre l'audiència.

 

La mateixa JEC ha intervingut ara en el format d'un debat electoral en un canal privat de Madrid, com si se'ls hagués de consultar a ells la manera de fer informació política. Tot plegat, un dels desastres fossilitzats per una transició que, des dels reservats dels restaurants de Madrid, va trobar la manera de muntar una democràcia amb ben poca democràcia.
Comentaris
Cot no llegeix la premsa lliure
La JEC ha fet canviar el debat de Atresmedia, impedint la presència de VOX, perquè es van queixar (i amb raó) JxCat, PNV i Coalició Canària. Pura censura de JxCat, per exemple?.
Pura ignorància
La JEC no és dedica a regalar espai de TV3 als partits unionistes. Simplement aplica la llei. Consulteu: Ley Orgánica 10/1991, de 8 de abril, de publicidad electoral en emisoras municipales de radiodifusión sonora. / Ley 29/2005, de 29 de diciembre, de publicidad y comunicación institucional. / Ley Orgánica 14/1995, de 22 de diciembre, de publicidad electoral en emisoras de televisión local por ondas terrestres. // Cot ja genera més bulos que Tremosa.
Aquesta vegada, no ens equivoquem!
Davant el contuberni que es prepara a esquenes del poble català per part de l'Estat amb ERC i el PDECat, no errem la nostra resposta! El nostre vot ha d'anar massivament a: 1) FRONT REPUBLICÀ a les generals (28 d'abril), per curtircuitar el Règim del 78. 2) PUIGDEMONT a les europees (26 de maig), per posar Espanya en evidència internacionalment. 3) PRIMÀRIES CATALUNYA i/o CANDIDATURES D'UNITAT POPULAR REPUBLICANES a les municipals (26 maig), per controlar el país des del poble.
Pel primer comentari
La raó és perque no respecta la proporcionalitat parlamentària. La llei electoral és clara sigui televisió pública o no vox no té representació política o sigui no pot estar a el debate. I no no és "pura censura de JxCat, per exemple". Que tastin la seva pròpia medecina.
Fueron los indepes los que pidieron que no se celebrara. Pero eso tanto da. Lo que importa es suministrar la ración diaria de tragedias de bolsillo y melodramas de todo a cien.
MSR
Per cert, la llei electoral també s'aplica a les privades. (encara que alguns interessadament sempre se'n oblidin).
yo lo vi
Any 1974. Franco li diu al Juan Carlos: - Mira chico, para armar un kilo de "democracia a la española" tienes que cocinar lo siguiente: 500 gr de corrupción, 100 gr de mucho futbol, otros 200 gr de TV basura y 200 gr de mentiras. Todo bien cortadito por el Tribunal Supremo y al horno durante 40 años a fuego lento, lo vas vigilando con el ejército y la GC pa que no se queme y lo sirves a fin de año en tu discurso de Navidad. Ah! Acuérdate de añadir un caldito de democracia falsa y a vivir
anna
Jo crec que haurien de donar espais electorals suplementaris a tots els altres partits per compensar l'estona de presència de Vox al judidi. Tants minuts de paraula, tants de compensació. Igual que van fer amb TV3.
TV espanyoles =merda en estat pur
No segueixo cap debat. Quan hi ha partits espanyolistes hi regna la mala educació, els insults, les mentides i els crits. És vergonyós el nivell d'Espanya. No aporten res, ni tenen propostes, ni programa. Si no tinguessin Catalunya no sé pas de què parlarien (a qui insultarien). Com ja tinc clar a qui ho he de votar, vull intoxicar-me amb tanta merda coms'aboca en els falsos debats de les tv hispanes.

envia el comentari