Contra TV3

"No sé què pot haver-hi més inhumà que desitjar la presó a algú que coneixes i que no la mereix"

L’odi a TV3 per part de l’unionisme ha arribat a cotes inimaginables. Que la televisió pública catalana no els ha agradat mai estava clar, però aquest atac constant i barroer era impensable fa uns anys. I ara empitjorarà amb l’inici de la campanya per les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril, que va començar dijous, i que ja ha deixat les primeres consignes contra TV3. No costa de preveure que durant aquesta campanya els mitjans públics catalans seran uns dels principals protagonistes.

 

Des de Ciutadans es queixen -sovint, asseguts als platós de progames de TV3- de falta de pluralisme polític i manca d’imparcialitat de la cadena que dirigeix Vicent Sanchis. Fins i tot acusen la cadena pública catalana de “deshumanitzar” els ciutadans i polítics constitucionalistes. Ells, que defensen que companys de Parlament amb qui han compartit espai estiguin a la presó per creure i intentar dur a terme un projecte polític diferent al seu. No sé què pot haver-hi més inhumà que desitjar la presó a algú que coneixes i que no la mereix.

 

L'escalada d'odi contra els mitjans públics catalans -i molt concretament contra TV3- no s'atura. Fins el punt que els directors de TV3 i Catalunya Ràdio estan processats. Partits unionistes com Ciutadans o el PP han basat la seva lluita electoral a Catalunya i, sobretot, més enllà, en l’atac incessant a les institucions que doten Catalunya d’autogovern. I això inclou els mitjans catalans. Han posat el focus sobre TV3 precisament -i segurament per això- quan la televisió catalana està fent història amb les audiències. I no sembla que, malgrat els contants atacs, els catalans tinguin la intenció de deixar d'escoltar-los i de veure'ls perquè, al final, se'ls senten seus. I això, afortunadament, no es destrueix amb denúncies davant la Junta Electoral Central ni processant els qui els dirigeixen. 
Comentaris
Jaume
Nerea, gran article, especialment quan ve d'una persona com tu. És normal perquè tu i la teva família, que sou uns colons que heu vingut a catalunya, heu trobat una gran acollida. Els catalans us hem donat de menjar sense discriminasio per ser xarnegos. Gràcies per l'article de part dels catalans.
Beatriu
Màgnific article. Aquesta gent es queixa quan estan sobradament representats? TV3 és nostra de tots els caralants perque si vols saber la veritat només a TV3 te la donarà amb la imparcialitat i capacitat dels bons professionals que ho fan possible. Com a mostra: entrevista Arrimades/Lidia Heredia als Matins. I els unionistes inteligents també ho saben.
Per això no els hi agrada tv3 als unionistes, els va millor la gent ignorant, si teniu ocasió de coneixer a algún seguidor dels canals "basura", pregunteu-li que vota i la majoría et diran partits unionistes. Els hi menjan el coco i després diuen que els adoctrinats som els altres
Aurembiaix d'Urgell
La meva mare, 84 anys , esmorça amb A3 brena amb Tele5 i sopa amb els concursos de TV en espanyol (no se quina cadena son)... I tot i aixi ha votat sempre Pujol, Mas , Puigdemont. Consumir TV-brossa no afecta el vot, crec.
Al Jaume del primer comentari
Jaume, ni que et vulguis fer passar per un'altra cosa, se't veu massa el plomall...!
Raul
Astá mol cla, dons, ca la gen intel·liyen veu TV·, dons, els aspañols, dons, no tenan sufisién intel·liyensia par veura aquesta tv parque no entenan res, dons, una mostra mes da la supariuritat dals catalans per a sobra la resta dal mon, aixó es un fet indiscutipla tu
Nuria a Mexic
Nerea, no facis cas dels comentaris maliciosos, els catalans et estimem
Gombau
Se't veu el llautó (Jaume), i no pas "Se't veu el plomall", que no és sinó la traducció de la frase castellana "Se te ge el plumero".
M. Àngels
Ataquen tv3 per informar com cal, les tertúlies són plurals, tothom pot opinar amb llibertat i això que els catalans poguem saber la veritat no els hi agrada gens. Ens ataquen perquè fem un pas en fals i ens volen fer por. Ells provoquen l’odi i les desavinences amb molt mala educació i molt poc cor vers tota la gent que lluita per un futur millor. VISCA CATALUNYA LLIURE
Un balanç
Si es mira l'oferta de canals de televisió, qualsevol se n'adona que TV3 és de les més pluralistes. És cert que té un contingut ideològic, però aquest és més que res d'esquerra, de correcció política, feminisme, immigració, ideologia de gènere, etc. Lingüísticament és molt oberta, comparant amb altres cadenes que són estrictament monolingües i políticament es força plural, donant cabuda a opinadors de tots els partits, exceptuant potser l'ultradreta.
Fat Boy
Tanmateix TV3 fara una entrevista a la pajara del PP, i no solsament aixo, li fara en espanyol, perque despres pugui dir que aixo del catala es superflu. La politica d'apaivagar el feixisme mai va donar resultat i tampoc el donara ara. Nomes val per envalentonar-los i haver de fer, a un const infinitament mes alt, el que s´hauria d´haver fet des del primer minut.
TSSO
S'haurien de fer públiques les sucoses donacions que fan Atresmedia i Mediaset al club del 155. Això i el fet que TV3 trenca la doctrina del pensament únic són les claus. Els diners comprant als polítics, res més.

envia el comentari