PSOE i Ciudadanos, l'aposta discreta

"Cada cop són més freqüents les enquestes que generen com a titular que la suma del PSOE i Ciudadanos obtindria una majoria absoluta al Congrés dels Diputats"

Enmig de tones de palla, comença a veure's la pista del gra. Un indicador molt clar: Cada cop són més freqüents les enquestes que generen com a titular que la suma del PSOE i Ciudadanos obtindria una majoria absoluta al Congrés dels Diputats. Les últimes són les de l'ABC i El Periódico, però no és difícil de preveure que aquesta serà l'agregació bàsica que s'anirà projectant a través de la demoscòpia creativa que caracteritza el sistema de mitjans de comunicació derivat de la transició.

 

La paradoxa és que per aconseguir que es materialitzi aquesta majoria Ciutadans haurà d'enganyar els seus electors, que consideren el partit d'Albert Rivera com la tercera pota del front patriòtic que es completa amb el PP i Vox. Haurà de ser una mentida rotunda, absoluta. Rivera i els seus hauran de ser convincents en campanya en el rebuig frontal a Pedro Sánchez per a, passada la nit electoral, justificar el pacte per la salvació del PSOE de les urpes de bascos, catalans i podemites veneçolans.

 

I si tot plegat resulta massa escandalós, també hi ha l'opció d'un govern socialista en minoria, amb suports variables. Però, insisteixo, tot passa perquè Albert Rivera i Inés Arrimadas prenguin el pèl a una quantitat suficient d'electors espanyols.
Comentaris
ferran
Fa dies que la caverna prevéu que el feixisme explícit no suma. Per això el periodisme amb obediència canina del règim, ha canviat de tàctica. Està promocionant el missatge a favor del feixisme no explícit. Ciudadanospsoe.
ferran
També vull dir, que el millor missatge independentista és el tracte colonial que patim...Per això, el millor vídeo de la campanya independentista, és el de Cayo Lara avisant: «Si se van los Catalanes, ¿quien pagara el PER?
Georgiana
Com es pot votar perque el Senat perdi la majoría el PP? He llegit que dels 3 candidats que podem votar, nomes en votem el primer de la llista, però no ser si això anularía la papereta. No ho tinc encara clar. Algú sap com fer-ho?
@Georgiana
A cada "província" catalana s'escullen 4 senadors de manera directa ( després el parlament escull els restants que pertoquen com a CA en proporció als habitants) de manera que si a Barcelona els socialistes guanyessin per un 17% de vots als tres candidats, per darrera quedés esquerra amb un 16% i en tercer lloc JxC amb 15%, els socialistes traurien 3 senadors i esquerra 1, doncs els tres tindrien 17% de vots i el següent més votat el d'esquerra el 16%.
@ Georgiana
Si els electors de JXC votessin un senador d'esquerra i els d'esquerra un senador de JxC els indepes esgarraparien un senador als socialistes, doncs 17+16=33, resultarien un senador per cada partit i en acabat dos pels socialistes amb un 18% cada un. El millor seria una entesa i presentar els tres mateixos pels dos partits. De tota manera és complicat perquè exigeix que tothom ho faci i no hi hagi vots nuls, cosa molt freqüent en les votacions al senat.
@Georgiana
A Girona si JxC té un 30% pels seus i esquerra un 20% posem per cas, JxC s'enduria 3 i Erc 1, així que és clar que cada partit buscarà el seu benefici. La dreta també ho pot fer, així que si C's tingués 14% i el PP un 5% si els del PP votessin el de C's li traurien el senador als socialistes, amb un 19%. Espero haver-me explicat. Si algú ...
@Georgiana
...té cap objecció que em corregeixi.
@Georgiana
Sí, es pot votar un sol candidat, o dos, fins a un màxim de tres. I no necessàriament de la mateixa candidatura, però no dos de una i dos d'altra.
@Georgiana
Al segon post volia dir 16+15=31, el 18% era dels socialistes. M'he equivocat en el percentatge que els havia atribuït com a exemple.
De que se asombrarán los votantes?
En las elecciones anteriores no fue Sánchez el que se presentó con lema "vota NO a Rajoy" mientras Iceta le bailaba alrededor gritando "sálvanos Pedro! Sálvanos de Rajoy!" , Y luego el No a Rajoy del PSOE se convirtió en abstención, para permitirle continuar gobernando.
Mens mal Salvadó
Dons mens mal, Salvadó, don, que ens as advartít, tu, dons, ara ja la yen no cutará a siutadans, dons vutará al ca tu diguis, dons, grasias Salvadó
la resposta
efectiva , un 65% de vots indepes a madrid.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT .. ES MOLT POSIBLE UN PACTO P.S.O.E. =P.S.C. Y CIUTADANS JA U BAN FER A ANDALUSIA
SI CIUTADANS Albert Rivera veu que no suma prou P.P. Y CIUTADANOS , no tardara res en juntarse amb EL P.S.O.E. si aqui si suma . CIUTADANS ALBERT RIVERA ME RECORDA MOLT A TONI COMÍN , Son persones sense principis ban alla un poden treura algun probecho personal y economico son uns JUDAS = TRAÍDORS . No son de fiar cap dels dos PERO P.S.O.E. Y CIUTADANOS Ya se juntaron en ANDALUCIA ¿ PER QUÈ NO FERU AL GOVERN ESPAÑOL HE ? .
Boris
Anar per separat, amb llistes diferents és una bestiesa que solament defensen els que no volen la independència i si en canvi càrrecs polítics pels ells i els seus.

envia el comentari