El follet de l'autonomisme

"Les bases actuals del vell nacionalisme ja no creuen en la negociació amb Madrid"

Una de les claus de l'èxit -com a mínim demoscòpic- de la precampanya del PSC és que els socialistes catalans proposen, de manera implícita, un retorn a la situació política i institucional anterior a la sentència de l'Estatut de 2010. Les propostes de Miquel Iceta, sempre desmentides però sempre reiterades, van en el sentit d'un replegament cap al vell peix al cove, ara dotat de l'aura d'un passat mític en què les demandes catalanes eren justes i proporcionades i les respostes madrilenyes, en conseqüència, eren benèfiques i bonhomioses. El PSC vol recuperar els seus antics votants, els que no han sortit mai a tallar llaços grocs i als quals no els molesten ni l'escola, ni TV3 ni els bombers. Independència no, però autonomia sí. El follet de l'autonomisme substitueix el del federalisme.

 

Aquest retorn al pujolisme/maragallisme té un paral·lel a l'antiga Casa Gran. Anaven cap a Ítaca, però la gran tempesta va caure poc després de sortir de port i n'hi ha que volen girar cua i tornar ràpidament a refugi. Com Marta Pascal. El problema és que, com ja va comprovar Duran Lleida, les bases actuals del vell nacionalisme ja no creuen en la negociació amb Madrid. Han passat dotze anys des de la gran manifestació per les infraestructures i Rodalies continua igual, amb la diferència que una part dels que avui hi viatgen van haver de defensar les escoles dels cops de porra de l'Estat. Per a aquest sector polític i social l'autonomia ha deixat de ser atractiva simplement perquè no existeix.

 

Sense canvis reals -i improbables- a Madrid no hi haurà coixí electoral per a una proposta com la que planteja Marta Pascal. Entre d'altres raons perquè el seu partit sempre es va moure, amb retard, en la mateixa direcció que la base social a què s'adreçava. I al punt de partida no hi va quedar ningú.
Comentaris
terrassenc
Tots els partits venen un peix podrit. Ho saben i no els importa, tenen el monopoli. Coms sortir-ne? Votant majoritàriament opcions minoritàries. Tenim els vots, no els hi regalem.
La sucursal del PSOE a Cat
La legislatura del 2008, 25 diputats del Psc al Congrés què NO defensen l'Estatut NO defensen els interessos de Catalunya-voten CONTRA la ratificació del Preàmbul del Estatut-voten CONTRA la gestió dels aeroports, junt al PP-voten CONTRA les seleccions nacionals-voten CONTRA l'ús del català al Congrés -voten CONTRA l'abolició de les curses de braus a Catalunya-voten CONTRA la gestió catalana de l'aeroport del Prat.
La sucursal del PSOE a Cat (2)
-voten SI la Loapa portuària: que els ports de Barcelona i Tarragona tornin a ser dirigits del tot des de Madrid furtant competències de la Generalitat-voten CONTRA la dació en pagament junt el PP-voten NO al Fons de competitivitat (1.450 milions) per Catalunya-voten CONTRA la disposició adicional 3ª de l’Estatut (900 milions) amb Zapa i Monti de Presidents-voten SI a la Reforma Constitucional junt amb PSOE i PP-voten NO a l'Oficialitat del català a Europa.
La sucursal del PSOE a Cat (3)
-voten CONTRA la protecció de les llengües minoritàries junt el PP al Parlament europeu-La legislatura del 2011 són 14 diputats del Psc al Congrés contra els interessos de Catalunya.- AL CONGRÉS--voten NO perque Catalunya no pugui gestionar el 0,7% del IRPF destinats a fins socials-voten SI a FAVOR del Corredor Central considerant-lo prioritari en CONTRA del Corredor Mediterràni-voten NO al Congrés i rebutjan derogar el Decret de Nova Planta de 1715 junt el PSOE i PP.
La sucursal del PSOE a Cat (4)
-voten a FAVOR les resolucions pel DRET a DECIDIR de CiU i ICV trencant per 1ª vegada en 31 anys la disciplina de grup del PSOE (la Chacón ni aixó, ella s’absté) i el PSOE els MULTA! (molt Federals ells!)-ABSTENCIÓ al Dret a Decidir de Catalunya, voten en contra PP, PSOE i UPyD. ( La ruptura de la disciplina de vot en realitat va ser causada pel PSOE, ja que existia un acord amb el PSC per tal que tot el grup socialista s'abstingués). El PSOE amonesta al Psc amb una sanció:
La sucursal del PSOE a Cat (5)
una advertència per escrit en què se'ls recorda que PSOE i PSC han de votar units i que PSOE i PSC comparteixen el mateix projecte federal per a Espanya.-voten NO al Dret a Decidir de Catalunya la moció dUPyD de Rosa Diez junt el PP i el PSOE. -AL PARLAMENT CATALÀ--voten NO al Parlament junt el PP contra el consens pel Pacte Fiscal (excepte Ernest Maragall)-ABSTENCIÓ al Parlament a la Consulta d’Autodeterminació a la pròxima legislatura (excepte Maragall).
La sucursal del PSOE a Cat (6)
-voten NO al Parlament la Declaració de Sobirania en contra del dret a decidir dels catalans, mentint als seus votants quan el dret a decidir estava en el seu programa electoral del 25-N.-voten a FAVOR una resolució de Ciutadans i PP de deixar d’usar el català com a llengua prioritària a l’administració pública, 1h.½ més tard anuncien per tuit ha estat un “error”.
Difonguem arreu:
El vot republicà és: 1) PUIGDEMONT a les europees, per posar Espanya en evidència internacionalment (i treure de les casilles Borrell i el Deep State espanyol). 2) FRONT REPUBLICÀ a les generals, per curtircuitar el Règim del 78. 3) PRIMÀRIES CATALUNYA i/o CANDIDATURES D'UNITAT POPULAR REPUBLICANES a les municipals, per controlar el país des del poble.
TSSO
Del tema rodalies, recordar que hi ha 2 morts i un centenar llarg de ferits de diversa consideració per la deixadesa de RENFE i ADIF i la manca d'inversió. D'això se'n pot dir homicidi o terrorisme d'estat directament?

envia el comentari