Premis Vinari dels vins catalans és concurs oficialment reconegut

La Generalitat certifica que el certamen reuneix garanties d'imparcialitat i de competència tècnica i d'organització

Els Premis Vinari dels vins catalans és un concurs oficialment reconegut, segons la Resolució de 27 de novembre.

  

L'article 6.2 del Reial decret 1679/1999 de 29 d'octubre sobre concursos oficials i concursos oficialment reconeguts de vins determina que només podrà atorgar-se autorització per a celebrar concursos i concedir distincions a aquelles entitats públiques o privades que reuneixin els següents requisits: 

 

  • Que ofereixin garanties d'imparcialitat, independència i confidencialitat en la seva actuació
  • Que ofereixin garanties de competència tècnica i d'organització, d'acord amb el previst per l'administració competent per atorgar el reconeixement.

    

Segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi, l'INCAVI, que té entre les seves funcions col·laborar i impulsar la promoció dels vins de qualitat emparats per les DO catalanes, està "vist, conegut i comprovat que l'organització dels Premis Vinari dels Vins Catalans ha reunit les característiques reglamentàriament establertes per a l'atorgament de la sol·licitud presentada". Per tant, resolen "atorgar la menció de concurs oficialment reconegut a aquest certamen".

  

Els Premis Vinari dels vins catalans van néixer al 2013 amb l'objectiu de donar a conèixer la qualitat dels vins que s'elaboren a Catalunya. Aquest 2017 celebrem la cinquena edició, posicionant-se com el certamen més inclusiu del sector vitivinícola català.