La CCMA i el Vadevi renoven col·laboració per difondre la cultura del vi a Catalunya

La Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals i el diari de vins catalans s'alien per seguir donant visibilitat a un sector clau en l'economia i amb projecció internacional

El vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i l’editor del diari Vadevi, Salvador Cot, han signat aquest matí l'acord de col·laboració per promoure i difondre la cultura del vi, així com el que aquesta representa com a patrimoni gastronòmic de Catalunya.

D’aquesta manera, la CCMA donarà suport a la sisena edició dels Premis Vinari 2018, que se celebrarà el dia 5 d’octubre a Vilafranca del Penedès, i que han esdevingut uns guardons de referència  per a les empreses, professionals i entitats del sector del vi.

Des de l’any  2009, l’empresa Comunicació Vinària edita el vadevi.cat, un mitjà de referència dels vins catalans i prescriptor del sector vitivinícola català. Des del 2013, organitza els Premis Vinari, el concurs de vins de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer i potenciar la producció de vins del país. 

Salvador Cot, Núria Llorach i Brauli Duart
Salvador Cot, Núria Llorach i Brauli Duart | CCMA

El sector del vi català, capdavanter en qualitat

La cultura, la tradició i el paisatge del vi són símbols reconeguts del nostre país i elements punters de la nostra economia tan pel que fa a l’àmbit intern com en l’exportació. Amb una aposta consolidada per la qualitat, situa Catalunya com un territori vitivinícola capdavanter i ric en producció, varietats i processos d’elaboració, així com en distribució i consum.

Amb una producció que s’apropa als 200 milions d'ampolles de vi i més de 200 milions d'ampolles de cava anuals, aquest sector és un dels més importants de la indústria agroalimentària catalana, on hi conviuen fins a dotze denominacions d’origen diferents, i que exerceix positivament com a un dels ambaixadors del país al món.