Finalitzen els tastos preliminars dels Premis Vinari 2019

Els vins que enguany participen a la setena edició del concurs han estat avaluats i puntuats totalment a cegues per un jurat professional

La primera fase dels Premis Vinari de vins de l'edició 2019 ja ha finalitzat. Durant una setmana -coincidint del 20 al 24 maig- s'han pogut tastar a cegues i avaluar tots els vins que enguany heu presentat mostres al concurs. Les sessions han tingut lloc a la seu de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) de Vilafranca, i han reunit una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució. Enguany, entre les novetats, s'ha estrenat un sistema digital de puntuació dels vins que, gràcies a Tast Control i el suport d'Informàtica i+, ens permetrà centralitzar resultats i millorar en eficiència i sostenibilitat en la logística del concurs.  Aquests resultats es mantindran en secret fins a la fase final, en què es tastaran de nou aquells vins que hagin obtingut les millors puntuacions. 

 

Pel que fa a les properes fases del concurs, ja està confirmat que la fase final se celebrarà al Celler de Rubí el 9 de setembre; i que la gala dels Premis es farà un any més a l’Auditori de Vilafranca, i en aquest cas, el divendres 11 d’octubre del 2019. 

 

Tots els vins concursen per categories, blancs joves, blancs amb criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos antigues reserva. Tots ells classificats en ors, plates i bronzes. Dels escumosos, el que tingui una puntuació més alta rebrà el Gran Vinari Escumós i el millor dels millors s'emportarà el Gran Vinari d'Or.

 

A la gala final, a més dels premis per categories es lliuraran els premis especials. El premi Nissan al millor projecte ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la millor etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al millor celler, que serà per qui s'emporti més guardons de l'edició, i la novetat d'aquest any, és el Premi EnoAula que reconeixerà el millor tastador del jurat del 2019.