Els Premis Vinari busquen el millor entre els millors

"El vi català està a l'alçada del país que tenim i volem", assegura la directora del concurs de vins catalans
Una part del jurat dels Premis Vinari durant el tast final a Rubí | Jordi Play

Els Premis Vinari 2017, organitzats per VADEVI.cat, han entrat aquest dilluns en la recta final de la seva 5a edició amb la celebració del tast de vins finalistes a El Celler de Rubí. El jurat l'han integrat 25 tastadors professionals: alguns membres del Panel oficial de l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), professionals de la sommelieria i l'enologia, prescriptors i periodistes de vi, així com també alguns perfils vinculats amb la distribució del producte. Enguany, per primera vegada, la final ha comptat amb una taula de 4 tastadors internacionals procedents de França, Itàlia i Argentina.


"El vi català està a l'alçada del país que tenim i volem", ha assegurat amb contundència la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, que ha intervingut al final del tast per agrair a tots els tastadors la seva presència a Rubí. Vicens s'ha referit a la sorpresa que suposa que els cellers s'interessin pels Premis fins i tot abans que s'obrin les inscripcions de la següent edició, així com quan nous cellers s'interessen pels Premis i quan, posteriorment, els confirmen que un vi s'ha venut bé. "Ens han posat al mapa", ha recordat que els hi han dit alguns. I tot plegat, creu la directora dels Premis Vinari, perquè "cada cop tenim menys complexes perquè estimem més el nostre vi, tenim cura del procés, s'hi aboquen idees, somnis".


 

Per la seva banda, el director de l'INCAVI, Salvador Puig, ha destacat que "aquest esdeviment ja són paraules majors", en referència a les cinc edicions que ja s'han celebrat. "El més important és que el concurs se'l faci seu el sector, i això ho estem guanyant", ha dit. També ha parlat l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, qui ha volgut recordar que " la ciutat surt d'una situació complicada" -recordant a les víctimes rubinenques de l'atemptat de Barcelona- i que "avui estem contents de ser aquí per celebrar la cultura del vi, que és una manera excel·lent de celebrar la vida".

 

196 vins a la final

 

Després de quatre tastos preliminars -celebrats entre juny i juliol del 2017- i posar a prova 870 vins de cellers catalans, 196 vins han arribat a la final d’enguany. Els vins que millor puntuació hagin obtingut seran els guardonats en una gala especial que tindrà lloc el vespre del 6 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.


 

Tots els tastos que es fan per escollir els millors vins catalans són a cegues, això vol dir que el jurat només sap l’anyada i la categoria, i els han d’avaluar en funció de la seva percepció a la vista, al nas i a la boca. En aquesta 5a edició s’han incrementat el nombre de vins i el nombre de cellers participants. 

 

El tast final dels Premis Vinari s'ha fet al Celler de Rubí | Jordi Play

 

El Celler de Rubí

 

El Celler de Rubí acull aquest esdeveniment des del 2013, any en què l'equipament va tornar a obrir les seves portes a la ciutadania després d’una rehabilitació integral per esdevenir un espai de referència en dos grans eixos: la història i les tradicions locals, i la cultura contemporània. La història vinícola de l’antic Celler Cooperatiu i el seu caràcter emblemàtic, en tractar-se d’una de les millors obres de Cèsar Martinell, el converteixen en un espai màgic per acollir aquest tast final dels Premis Vinari.


Així és un tast a cegues dels Premis Vinari: 

 
Comentaris

envia el comentari