El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un grup de submarinistes troben un obús sense detonar a tocar de les Illes Formigues
  • CA

 

Un grup de submarinistes de Palamós (Baix Empordà) han trobat un obús sense detonar a tocar de les Illes Formigues. Els bussejadors participaven aquest dissabte en la 2a edició de la manifestació submarina, en defensa d’aquest espai natural. Al moment de sortir de l’aigua, quan ja acabaven l’activitat, un dels integrants ha vist el projectil a uns sis metres de profunditat i ha avisat a en Lluís Martí, un dels integrants que estava més a prop de la zona. Al acostar-s’hi ha comprovat que l’artefacte estava sencer i mesurava uns 90 centímetres de llarg per uns 30 d’ample. “Semblava una roca perquè tenia algues i es podria confondre”, explica Martí. Un cop han arribat a terra els submarinistes han alertat de la troballa a la Guàrdia Civil que està previst que en els propers dies s’acosti a la zona per inspeccionar, i si cal, retirar l’obús.

 

Ensurt important el que es van endur un grup de submarinistes aquest dissabte mentre participaven en una protesta en defensa de les Illes Formigues. I es que quan els bussejadors ja havien fet l’acte i retiraven cap a la barca, un dels patrons va detectar un objecte que li va semblar “sospitós” mentre feia immersions amb tub d’aigua -activitat coneguda com ‘snorkel’-. Com que no tenia ampolla d’oxigen va alertar a en Lluís Martí, un company que en aquell moment es trobava proper a la zona.

 

“Estàvem fent els tres minuts de seguretat abans de pujar de nou a la superfície i ens hem trobat l’obús i els peixos per allà ben tranquils”, ha explicat Martí. El projectil, que se sospita que podria ser de la Guerra Civil, té l’aspecte d’una pedra ja que durant els anys molts elements, com algues, s’han adherit a la carcassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa