El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un cicle reivindica catorze dones ?protagonistes en la construcció nacional
  • CA

 

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la Càtedra Josep Termes de la Universitat de Barcelona,  organitzen el cicle Doblement Invisibles, una sèrie de conferències que reivindica les aportacions de catorze dones en la construcció social amb l’objectiu de visibilitzar i divulgar les contribucions i els “sabers de dones que els relats històrics no han valorat suficientment pel fet de ser dones”.

 

El cicle es desenvoluparà fins al mes de novembre i està estructurat en set sessions, cadascuna de les quals reivindicarà dues dones destacades en un mateix camp a través de conferències impartides per persones expertes. “El cicle és intens i corregeix un deute històric amb el relat de la construcció nacional d’aquest país”, apunta la directora executiva de la Càtedra Termes, Mònica Sabata, en declaracions a El Món.

 

La presidenta de l’ICD, Núria Balada, el director acadèmic de la Càtedra Josep Termes, Agustí Colomines,  i la diputada de la Diputació de Barcelona Rosa Funtané inauguraran la primera sessió, que comptarà amb les conferències de la catedràtica de la Universitat de Barcelona Susanna Tavera i l’actriu Carme Sansa sobre les aportacions de les pedagogues Teresa Mañé i l Carme Serrallonga, respectivament.

 

Altres dones que es visibilitzaran en el cicle són: les esportistes Anna Maria Martínez Sagi i Maria Pepa Colomer; les polítiques Carme Karr i Ángeles López de Ayala; les solidàries Pepita Casanellas i Maria Llorença Llong; les influents Carme Ballester i Antonieta Macià; les científiques Maria Oliveras i Aurèlia Pijoan, i les artistes Irene Polo i Maria Canals.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa