El TSJC obliga la Generalitat a finançar les escoles bressol d'una trentena de municipis

Es reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne pels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015
Visita oficial en l'inici del curs escolar
Visita oficial en l'inici del curs escolar | Aj. Terrassa

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reconeix als ajuntaments el dret a rebre les subvencions que la Generalitat va deixar d'atorgar per les escoles bressol a partir de l'any 2012. Una trentena de municipis van denunciar aquesta manca de finançament per part del Departament d'Ensenyament durant els cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015 i ara la justícia els ha donat la raó. El TSJC reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne en relació a aquells cursos, la mateixa xifra que s'havia pactat pel curs anterior al fre en les subvencions. La sentència se suma a les que ja han rebut en el mateix sentit els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat, Cornellà i l'Hospitalet.


 

La reclamació la va impulsar el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya amb l'objectiu de defensar els recursos compromesos pel Govern i evitar que es derivés aquesta responsabilitat financera cap a les Diputacions.

En aquest sentit, la sentència del TSJC recorda que la llei preveu que sigui la Generalitat qui hagi de garantir el finançament dels centres educatius d'infants de 0 a 3 anys, malgrat es tracti de centres de titularitat municipal.Dels 36 ajuntaments demandants, sis van actuar de manera individual i alguns ja havien rebut sentència en aquesta mateixa línia. És el cas d'Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat o l'Hospitalet, que segons el TSJC haurien de rebre al voltant d'un milió d'euros cadascú, a compte de les subvencions dels anys 2012, 2013 i 2014.
La nova sentència dona ara la raó a la trentena de municipis restants, molts d'ells també de l'entorn metropolità. Aquests municipis representen prop de dos milions d'habitants. Entre ells no hi és la capital, Barcelona, que ara estudia com sumar-se a aquestes denúncies. L'ajuntament calcula que podria reclamar uns 40 MEUR.
Comentaris
TSJC fill de..
Perquè no li demaneu al govern franquista que ho pagui en comptes de robar-nos.

envia el comentari