El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sirvent (CUP) salta a la jugular de Florentino Pérez i el treu de polleguera
  • CA

“Sincerament, jo no estic acostumat a que em parlin així i apel·lo a que se’m respecti”. El president d’ACS i del Reial Madrid, Florentino Pérez, s’ha posat nerviós aquest dilluns en diverses ocasions davant de la comissió d’investigació del projecte Castor, on ha comparegut citat com a testimoni. Finalment, el president del Reial Madrid ha parlat més del que en principi havia dit que parlaria quan ha dit que ell no havia “participat en res” d’allò sobre le que la comissió pretén indagar. Això l’ha posat davant d’una situació visiblement incòmoda escolant les intervencions dels diputats dels diferents grups parlamentaris, que han exhibit un nivell divers de simpatia cap a ell i el que representa com a cap-i-tost influent d’una gran multinacional. En diverses ocasions el president de la comissió li ha hagut de cridar l’atenció perquè s’ajustés al protocol parlamentari i respectés la dinàmica de respondre de cop les preguntes un cop les haguessin formulat tots els diputats.

Una de les intervencions més bel·ligerants ha estat la de la diputada de la CUP Maria Sirvent que li ha saltat a la jugular sense contemplacions provocant alguna reacció de protesta del compareixent en diverses ocasions. “Vostè ha passat d’enriquir-se de la bombolla immobiliària a fer-ho també dels serveis a les persones, l’educació, la gent gran i els nens”, ha arrencat la cupaire, que a més li ha retret que tregui “benefici dels negocis que presten serveis socials per a la ciutadania” i l’ha acabat descrivint com “un expert en transferir capital públic a la seva arca privada”.

Maria Sirvent (CUP)

Maria Sirvent (CUP)

Sobre el Castor, la cupaire ha remarcat que el que ACS va fer amb el projecte “va ser una injustícia”, cometent “delictes socials i ambientals”, i l’ha acusat de manca d’escrúpols: “La gent a vostès no els importa”. Sirvent ha emmarcat Pérez com a membre de les “elits extractives” que protagonitzen “el capitalisme d’amiguets”. “Els seus beneficis són la nostra misèria —ha seguit la cupaire— i no permetrem que posi les seves urpes sobre els nostres nens, la gent gran i els desfavorits; vostè es lucra cada dia més d’aquest nínxol de mercat, té les seves urpes posades en l’administració pública, però la nostra vida no l’importa absolutament res”.

Pérez diu que no ha fet mal a ningú

Pérez ha intentat defensar-se de les acusacions assegurant que està acostumat a “no fer mal a ningú” i a treballar “les 24 hores del dia” però que “si es tracta de donar mítings” ell també en sap donar, ha advertit visiblement molest per la intervenció de Sirvent, a qui ha retret que l’hagi descrit com si fos “el dimoni”.

“ACS té 10.000 obres a la vegada i ens passen moltes coses i aquí ens ha passat una desgràcia”, ha reconegut Pérez, afegint que no en va saber res fins que van començar “els problemes”. El president d’ACS s’ha limitat a dir que un projecte com el Castor només el poden fer empreses concessionàries perquè l’Estat no té els diners per fer-lo i quan es tracta de projectes amb risc geològic aquest “només el pot assumir l’Estat” perquè en cas contrari ningú el faria.

Pérez ha explicat que la indemnització a l’empresa se l’han endut els financers i el Banc Europeu d’Inversions que van prestar diners per al projecte amb “aquelles condicions” perquè “sinó no els haurien prestat i no s’hagués pogut fer” encara que el govern havia cregut que era necessari i beneficiós pel país. “Haguéssim pogut viure sense aquesta obra amb la qual hem perdut diners”, ha afegit.

En una segona ronda d’intervencions, Sirvent li ha etzibat a Pérez que no li cau simpàtic perquè “és un emprenedor del lucre sense límits, portaveu de la cultura de la cobdícia” i li ha preguntat si no sent “vergonya per un dels majors escàndols ambientals i polítics de les darreres dècades”. Finalment, la cupaire s’ha referit a la llotja del Bernabéu com un lloc on s’hi fa política, un extrem que Pérez ha negat assegurant que hi van polítics de tot l’espectre polític i que a tots els tracta bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa