Si bé mantenir relacions sexuals durant la menstruació té nombrosos beneficis —com ara que redueix el dolor causat per la regla—, acostumem a reduir-les notablement durant aquest període de temps. De fet, un estudi de Clue en col·laboració amb el Kinsey Institute revela que tan sols el 15% dels 95.000 enquestats manté relacions sexuals amb normalitat durant la menstruació. En concret, un 40% evita qualsevol activitat sexual que impliqui els genitals.

 

Tot i que la menstruació com a tal no hauria de ser un impediment per al sexe, sembla que encara hi ha prejudicis i tabús que expliquen aquestes estadístiques. Per tant de reduir-los, s’han dissenyat diversos productes per afavorir les relacions íntimes durant aquests dies del mes i evitar el sagnat.

 

Per una banda, els tampons no es poden fer servir durant el sexe, excepte si es tracta dels tampons suaus o bé esponges vaginals. Pots trobar-les sintètiques o bé naturals, esponges marines. S’introdueixen a la vagina i absorbeixen el sagnat de la mateixa manera que ho faria un tampó convencional, oferint la possibilitat de compatibilitzar-se amb la penetració.

 

Per altra banda, en els últims anys s’ha llançat al mercat l’única copa menstrual que permet les relacions sexuals. Es tracta de la Ziggy Cup d’Intimina i té una forma molt diferent de les copes menstruals habituals. Sembla una mena de recipient i no porta bastonet d’extracció. Es tracta d’una copa molt còmoda amb un disseny pla i fi més ergonòmic que, a més a més, té una major capacitat que la resta.

 

Per últim, recordeu que, tant si feu servir mètodes per evitar el sagnat com si no, és important fer servir lubricants, preferiblement de base aigua, ja que durant el període la lubricació natural varia durant el cicle menstrual.

 

Et pot interessar: Buscapina, un medicament eficaç per tracta el dolor al ventre, com ara el de la regla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa