El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Restriccions a la circulació de vehicles pesants a l’N-340 i l’N-240
  • CA

 

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa els tràmits per restringir la circulació de vehicles pesants a diversos trams de l’N-340 i a l’N-240, a Tarragona, Terres de l’Ebre, Barcelona i Lleida. En concret, la proposta de resolució estableix restringir els vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de 4 o més eixos, iguals o superiors a 26 tones. Els trams afectats són l’N-340 entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, i el tram de l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc. Trànsit ha enviat el tràmit d’audiència als organismes, entitats i associacions del sector del transport de mercaderies implicats en les restriccions que disposen d’un període de 10 dies hàbils per presentar al·legacions i suggeriments. La resolució entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC i es faran efectives les bonificacions corresponents que s’aplicaran a les autopistes AP-7 i AP-2 en aquests trams.

 

El Servei Català de Trànsit ha elaborat l’esborrany de la resolució per la qual es modificarà la Resolució INT/3014/2017, de 29 de desembre, on s’estableixen les restriccions a la circulació durant l’any 2018. A les restriccions de l’N-II, s’hi afegiran els trams concrets de prohibició a l’N-340 i a l’N-240

 

Trànsit apunta que l’objectiu d’aquestes restriccions és “contribuir a reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària”. 

Trams afectats

 

Els trams afectats són a l’N-340 des del punt quilomètric 1.058 a Alcanar fins al punt quilomètric 1.122 a l’Hospitalet de l’Infant i els vehicles afectats podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat a l’AP-7 entre els recorreguts provinents de Castelló, i la sortida número 38, a l’Hospitalet de l’Infant. Pel que fa al tram de l’N-340 des del punt quilomètric 1.176,4 a Altafulla fins al punt quilomètric 1.209,5 a Vilafranca del Penedès i els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7 entre les sortides número 32, Altafulla, i la número 30, a Vilafranca del Penedès (sud).

 

A l’N240, el tram delimitat està entre el punt quilomètric 69 a les Borges Blanques fins al unt quilomètric 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2, entre les sortides número 7, a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.

 

D’acord amb el plantejament que va transmetre el Ministeri de Foment als alcaldes del Pacte de Berà, que havia estat acordat prèviament amb la Generalitat abans de l’aplicació de l’article 155, els vehicles pesants que es desviïn per l’autopista tindran una bonificació del 42,5% del peatge en el cas de trajectes llargs, i del 50% els locals. Els residents que circulin amb vehicles lleugers entre Alcanar i Vilafranca durant 24 hores com a màxim quedaran exempts de pagar peatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa