Proactiva Open Arms es reforça amb la tecnologia dron

La ONG i l'empresa HEMAV s'uneixen en el Projecte Freeda
Membres de HEMAV i Proactiva Open Arms
Membres de HEMAV i Proactiva Open Arms | Marc González

La tecnologia dron ha arribat als rescats dels refugiats al mar Mediterrani. El Projecte Freeda ha unit l'ONG Proactiva Open Arms i l'empresa HEMAV, i té com a objectiu proporcionar aquests aparells voladors a l'ONG per tal de millorar i incrementar els rescats en alta mar.

 

La presentació d'aquesta aliança s'ha dut a terme el vespre d'aquest dimarts a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm, on HEMAV s'ha presentat com una empresa que va néixer per fomentar i desenvolupar "els bons usos" de la tecnologia dron, ja que fins al moment que es va crear l'empresa (2011), aquests aparells només s'utilitzaven en l’àmbit militar. “Hem treballat en altres projectes que han contribuït a ajudar a la societat”, han aclarit referint-se a la presència d’HEMAV a Mauritània en la lluita contra les plagues de llagostes.


Així doncs, HEMAV aporta a la causa de Proactiva Open Arms dos tipus de drons. Un és l’anomenat dron d’inspecció, el qual és completament autònom i pot realitzar llargs vols recorrent centenars de kilòmetres de l’’àrea marítima mentre envia imatges a temps real a l’embarcació de l'ONG. L’aparell porta incorporat una càmera tèrmica que facilita que automàticament el dron capti i envii imatges d’allò que veu a la tripulació de Proactiva Open Arms. L’altre tipus de dron és el “captiu”. Aquest va lligat amb un cable a una bateria externa que es trobarà al vaixell i té l’objectiu d’optimitzar els temps de recerca.


 

Des de l'ONG han assegurat que aquesta ajuda “és molt necessària”. “Tot i rescatar 60.000 persones des que es va fundar Open Arms, són moltes les que moren: 10.000 cadàvers trobats més els que no es trobaran mai”. Per aquest motiu han explicat que l’ajuda dels drons facilitarà la tasca de recerca: “Fins ara només teníem l’ajuda del radar, la pròpia vista i els avisos dels guardacostes italians”. Per últim el ponent de l'ONG ha dit que els drons serviran també com a testimonis, “per evitar malentesos que acabin perjudicant a l'organització, com l’episodi viscut a Itàlia fa unes setmanes”.
Comentaris

envia el comentari