Premsa britànica diu que Arran vol sembrar el “caos” a Barcelona amb atacs al turisme

La irrupció d'activistes de l'esquerra independentista en un bus turístic de la capital catalana aconsegueix un forat a mitjans internacionals

 

Premsa del Regne Unit com el diari Express s’han fet ressò de l’acció d’Arran contra el turisme. El diari britànic destaca la informació assegurant que les joves activistes de l’esquerra independentista van atacar una bus turístic i que han llançat un campanya per aquest estiu que pretén sembrar el “caos” a la ciutat. L’acció d’Arran porta cura encara quest dimecres. De fet, la Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat aquesta tarda una moció d’urgència impulsada pel PDeCAT amb el suport del tots els grups representats a l’Ajuntament de Barcelona menys la CUP de condemna de l’acció reivindicativa d’aquest dilluns d’Arran contra un bus turístic.

 

El Grup Demòcrata, BComú, ERC, C’S, PSC, PP i els regidors no adscrits s’han compromès a emprendre “totes les accions legals pertinents” per denunciar els fets i exigir-ne responsabilitats, alhora que han condemnat “tots els actes vandàlics contra interessos turístics”.

 

Els grups i regidors signants exposen que “en els darrers anys, des de certs sectors s’ha donat ales a discursos que fomenten la turismofòbia i el rebuig a tot allò relacionat amb l’activitat turística. Això s’ha vist traduït en pintades i cartells en contra del turisme per tota la ciutat, i fins i tot en atacs violents contra busos turístics, hotels i altres negocis relacionats amb els sectors”.

“La realitat del turisme a Barcelona és complexa i la integració d’aquesta activitat a la ciutat no està exempta de problemes de diversa naturalesa. L’activitat del turisme és per la ciutat una activitat molt positiva: incideix en la seva imatge, la marca Barcelona, en un escenari de globalització”, assegura la declaració que ha llegit la portaveu adjunta i regidora d’Economia del Grup Demòcrata, Sònia Recasens.

 

La regidora de la CUP Eulàlia Reguant ha sortit de la sala mentre es llegia el text. Posteriorment en el debat sobre la taxa turística, Reguant ha aprofitat per posicionar-se respecte a la declaració aprovada per la resta de grups. “Deixem de parlar del turisme com a motor econòmic i parlem dels seus impactes socials, potser així entendrem les protestes que es produeixen i deixarem de criminalitzar-les”, ha lamentat la regidora.

 

Reguant ha recordat que “cada dia” es produeixen episodis de “violència immobiliària, institucional o policial”, per exemple “contra els venedors ambulants”, i que aquests fets no susciten declaracions institucionals d’urgència.

Nou comentari