Un productor i distribuïdor de fruita del poble empordanès de Ventalló ha ideat una nova iniciativa per fer front a la crisi o, si més no, per prendre’s la davallada econòmica amb un somriure. I és que quan la passada primavera l’empresari Pere Puigbert (Fruites Núria) va veure que “més de la meitat de les cireres” es quedaven als arbres per manca de demanda, va pensar en una solució tan curiosa com eficaç. Avui, aquell qui ho vulgui, pot apadrinar un dels arbres fruiters d’en Pere i obtenir-ne els fruits a per de cost.

El funcionament és ben senzill. El consumidor fa una transferència d’un mínim de 50 euros a un compte corrent i, a canvi, obté els fruits de l’arbre que ha apadrinat a un preu, segons Puigbert, “un 50% més barat”. A més, el client rep un certificat amb una fotografia inclosa de l’arbre en qüestió i té el dret de visitar-lo una vegada l’any.

La iniciativa es va posar en marxa el mes de novembre passat i ja té més de 150 padrins d’arreu de l’estat espanyol. Sembla, però, que l’oferta és suculenta. Fruites Núria té més de 60 hectàrees de fruiters i uns 50.000 arbres. Pomeres, presseguers, nectariners, cirerers, albercoquers, figueres, tarongers, perers i noguers són totes les classes d’arbres que es poden apadrinar.

“Un cop està madur, nosaltres truquem al client i li diem que ja pot venir a recollir els fruits”, explica l’empresari. Segons Puigbert, l’apadrinament “suposa un benefici per a les dues parts”, mentre ells s’asseguren que el seu producte tingui sortida, el consumidor obté fruita de primera qualitat, sense intermediaris i a un preu molt rebaixat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa