Pepe Rubianes ja té el seu carrer al barri de la Barceloneta

La placa llueix el seu nom des d'aquest diumenge i pren el lloc a l'Almirall Cervera
Imatge de la placa del nou carrer Pepe Rubianes al barri de la Barceloneta
Imatge de la placa del nou carrer Pepe Rubianes al barri de la Barceloneta | ACN

Des d'aquest diumenge qui passegi pel barri de la Barceloneta podrà passar pel carrer Pepe Rubianes. En un acte festiu encapçalat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha descobert la nova placa en memòria de l'actor i humorista galaico-català, que va morir a la capital catalana l'any 2009. D'aquesta manera ha culminat el llarg procés per dedicar un espai urbà a l'artista, en el marc de la ponència del nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona. Rubianes pren el lloc a l'Almirall Cervera, i ara serà recordat pel carrer on ell mateix va viure. 


 

Fins ara el carrer homenatjava l'Almirall Cervera, qui va participar en importants campanyes de l'Armada Espanyola al llarg del segle XIX. Amb el canvi de nom, aquesta via canvia el seu esperit per la sàtira irreverent de Pepe Rubianes. No es tracta d'un carrer qualsevol, sinó d'un dels principals del barri, que connecta el passeig Joan de Borbó amb el passeig Marítim.

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Barcelona ha definit Rubianes com "un home lliure i un home de veritat" i ha elogiat la capacitat dels artistes per "fer coses boniques", fer riure i demostrar que "el món pot ser un lloc molt millor". "Els polítics, que no som artistes, hem d'intentar seguir el mateix camí", ha reflexionat. També ha posat en valor que Barcelona "valora els seus artistes i sap que la cultura és imprescindible perquè el món sigui un lloc que mereixi ser viscut".


 

En l'acte també hi ha intervingut el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta, Manuel Martínez, i familiars i amics de Pepe Rubianes, com Carmen Rubianes, Andreu Buenafuente, Crisitina Dilla, Lucila Aguilera, Francesc Orella, el pare Manel o Joan Manel Serrat, que ha participat en l'actuació musical. També han actuat Èric Vinaixa o Gumbo Jass Band; i Corina Oproae, Eva Mateu, Pol Forment i Jordi Llompart han llegit poemes escrits per l'artista.
Comentaris
Ramon
Coneixent els sociates, estic segur que la notícia de la mort de Rubianes va ser rebuda a Nicaragua (ara vull dir el carrer) amb més d'ún "Cojonudo!".
LUIS
Amigo Rubianes, estés donde estés, lo dijiste muy soezmente , pero lo dijiste, " a mi la unidad de españa me suda la p..., y que se la metan en el p.. culo". Diste en el clavo del problema. La obsesión enfermiza por la unidad de ese injerto que llaman españa ( patraña), es la clave del mal que tanto daño a hecho a millones de seres humanos durante siglos. " Aixo de nacio espanyola va sortir de carambola inventat pels reis catolics una nit de xerinola i excessos alcoholics" ( La trinca) .
Carrers per gent insignificant?
Crec que hi ha milers de persones molt més importants que aquest pallasso o xarlatà. Pero el nivell cultural del pais, es el que es, de pura vergonya. Per cert, diuen que era oomici, i feia riure, i a mi em feia vergonya.
Ramon
El van enaltir tant perquè aquella samarreta podia ser-li kryptonita a la Chacón de cara a llurs aspiracions a liderar el PSOE. Quan va morir Rubianes, a Nicaragua van pensar: "Salvados!". I a l'enterrament va anar-hi el president sucursalista de la Generalitat, que probablement ni coneixia res del monologuista. Però allò no era per homenatjar-lo sinó per salvar la Chacón dels efectes de la samarreta.
Rubianes era del teatro y decía muchas cosas
Además de España me suda la polla y tal: "La España democrática, constitucional y de progreso me merece todo el respeto y orgullo". O citando a Lorca: "Decía Lorca: 'Yo soy español integral, pero odio al español por ser español nada más. Yo soy hermano de todos y execro al hombre que se sacrifica por una idea nacionalista abstracta por el solo hecho de que ama a su patria con una venda en los ojos'".
Honorant la memòria de l'Almirall Don Pascual Cervera
Sóc sobiranista i vull que Catalunya esdevingui Estat. Ara bé, odio la mentida, la hipocresia i el populisme barat maniupulador. S'ha de ser MOLT IMBECIL per dir que l'Almirall Cervera era un feixista, o bé ser molt ignorant, com ha dit la poca-vergonya de la Colau! No en tinc res contra el Pepe Rubianes, però que per motiu d'unes declaracions de mal gust contra Espanya se li faci un carrer, o per la seva trajectòria, m'és igual, es tregui un carrer a don Pascual Cervera, no és just!

envia el comentari