El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix l’Associació de Professionals d’Agbar per defensar el hub Barcelona-Aigua
  • CA

L’Associació de Professionals d’Agbar s’ha posat en marxa aquest mes. Per l’Associació de Professionals d’Agbar és urgent desenvolupar les noves tecnologies que han de permetre protegir la població dels efectes de la crisi climàtica, i consideren que el coneixement i l’experiència acumulada pels professionals de l’empresa són de gran utilitat per tal de desenvolupar solucions reals i aplicables, mes enllà dels grans discursos. “Les decisions d’avui ens afectaran dramàticament en el futur: no és el moment d’experiments ideològics”, assegura la presidenta de l’Associació de Professionals d’Agbar, Marina Arnaldos, que també ha presidit el capítol espanyol de Young Water Professionals.

Arnaldos explica que des de l’Associació de Professionals d’Agbar “defensem el model Barcelona basat en la col·laboració públic-privada, que ha consolidat Barcelona com un hub referent internacional de la gestió de l’aigua”. “Un hub català, amb un clar compromís amb la ciutat, i que és un dels seus principals motors d’activitat econòmica, generació d’oportunitats laborals -especialment per a joves en llocs de feina qualificats- i de projecció mundial”, explica Arnaldos, que sentencia que “tot això es posa en dubte quan es planteja un canvi de model de gestió que s’ha convertit en una referència més enllà de les nostres fronteres”.  De fet, només en el que portem de 2019, més de 7.000 experts d’arreu del món han visitat les instal·lacions per tal de conèixer de primera mà com funciona i quines innovacions aporten els professionals d’Agbar.

“Veiem amb molta preocupació com durant els darrers anys, de manera reiterada i sostinguda, des de diversos àmbits polítics de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona es qüestiona la nostra professionalitat alhora que es dona impuls a una estratègia que persegueix eliminar la presència del nostre Grup a Barcelona; aquesta estratègia obeeix a posicionaments merament ideològics, que no responen a criteris tècnics, d’eficiència, ni econòmics ni socials en relació al servei públic que prestem a la ciutat”, apunta Arnaldos.

L’Associació recorda que són constants les mesures d’assetjament administratiu a les empreses del Grup, les campanyes públiques de difamació mediàtica, els anuncis de consultes populistes al voltant de l’aigua i, en general, una manipulació injusta que afecta la percepció que del nostre treball i compromís amb la ciutat tenen els nostres conciutadans, i que afecta i entristeix profundament a les nostres famílies.

Així doncs, l’Associació de Professionals d’Agbar apunta l’alt nivell d’inversions realitzades anualment pel Grup per tal de seguir millorant l’eficiència i la qualitat del servei a la població. Cada any, Agbar inverteix més de 60 milions d’euros en la xarxa de distribució i 4,9 milions d’euros en innovació que repercuteix en més de 22 milions d’euros de retorn per a la ciutat de Barcelona.

A més, s’inverteix en talent i I+D, impulsant projectes d’investigació per un valor de 25,6 milions d’euros en col·laboració amb 356 partners (entre universitats, centres tecnològics, administracions públiques i altres empreses del sector) a nivell internacional: “d’aquesta manera es genera una xarxa que multiplica per quatre el coneixement adquirit al llarg d’aquests anys, talent en els nostres professionals i creació de llocs de treball d’alta qualificació”, explica la presidenta de l’Associació de Professionals d’Agbar. Dintre Agbar, és des de Barcelona que es gestionen serveis transversals de països amb complexes necessitats d’abastiment i recuperació de l’aigua, com els d’Amèrica Llatina.

L’Associació de Professionals d’Agbar té previst realitzar diverses trobades i reunions amb entitats clau en la vida social, política, científica i econòmica de la ciutat, per tal de donar a conèixer la seva activitat i conscienciar sobre la importància del hub tecnològic Barcelona-Aigua. També treballaran en la publicació d’articles i estudis en diferents formats, per destacar la importància d’una col·laboració públic-privada en la gestió de l’aigua, el desenvolupament de les ciutats intel·ligents i com afrontar els reptes plantejats per la crisi climàtica. A banda, organitzarà diverses jornades informatives internament per donar a conèixer la creació i objectius de l’Associació a tots els professionals que formen part del Grup Agbar i ampliar la seva base social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa