El "narcotour" organitzat pels veïns del Raval exigeix a Colau una solució

L'Associació Illa RPR (associació de veins del Raval) assegura que la situació al barri és insostenible
Carrer d'en Roig
Carrer d'en Roig | Marc González

Un "tour" que mostra tots els "punts calents" de la drogadicció i la prostitució al Raval. Aquesta és la nova campanya organitzada pels veïns de l'històric barri per tal de denunciar la situació que viuen des de fa anys. Ja són 50 els pisos que estarien ocupats per narcotraficants que venen tot tipus de drogues: cànnabis, cocaïna, heroïna, amfetamines... L'acció reivindicativa, a la qual hi han assistit més de 35 mitjans de comunicació, vol servir per cridar l'atenció de l'Ajuntament de Barcelona. "Ens sentim ignorats pel govern de la ciutat. Hem convidat diversos cops l'alcaldessa perquè descobreixi la realitat del barri".


 

La preoupació i les queixes dels veïns s'han transformat en iniciatives. Des de l'estiu han aconseguit reduir 14 narcopisos. Aquest èxit es deu a la creació d'una xarxa de vigilància 24 hores que els membres de l'Associació Illa RPR (associació de veïns del Raval) duen a terme a base de missatges a través de l'aplicació de missatgeria instantànea WhatsApp. Un dels portaveus de l'Associació ha assegurat que el pla de xoc de l'Ajuntament no és suficient i ha explicat que la legislació espanyola referent a la ocupació de pisos per cometre actes delictius -com tràfic de drogues o de persones- és "una de les més toves de la Unió Europea". "Convivim tots els dies amb baralles, morts, drogues de tot tipus, prostitució completament irregular..." manifestava una altra membre de l'associació de veïns en declaracions a El Món.


Interior del 22 del Carrer d'en Roig
Interior del 22 del Carrer d'en Roig | Marc González

 

Com a "sorpresa" preparada pels mitjans, els organitzadors del narcotour han permès que els periodistes puguessin entrar al número 22 del carrer d'en Roig, un dels edificis més importants per a la venda de tot tipus de drogues dins del barri. En Carlos, un dels líders del moviment veïnal en lluita contra els narcopisos ha afirmat que "en algun moment s’havia arribat a comptar un flux de 195 persones en tan sols 90 minuts". "No podem aguantar més". 
Comentaris

envia el comentari