Els murcians reprimits per la policia, "emocionats amb el gest" de ser convidats al Pirineu

Consideren que la iniciativa reverteix el malestar causat per l'anunci de regalar estades vacacionals a la policia espanyola i la Guàrdia Civil que va participar en l'operatiu de l'1-O
Pirineus
Pirineus | Redacció

La iniciativa de la nova plataforma Pirineus 'con ellos'de convidar a l'Alt Urgell i la Cerdanya a les víctimes de la repressió i la violència policial que es va produir en el marc de les protestes contra el mur de l'AVE a Múrcia ha estat molt ben acollida pels afectats. Segons ha explicat un dels seus impulsors, Pep Lizandra, un dels membres de la plataforma 'Pro-Soterramiento de la Vías' els ha mostrat aquest dilluns el seu agraïment i els hi ha transmès que estan "molt emocionats amb el gest". També li ha dit que consideren que aquesta és una bona manera de "revertir la notícia negativa" provocada arran de l'anunci dels hotelers murcians de regalar estades vacacionals als agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu de l'1-O.


Lizandra ha explicat que des de la plataforma murciana volen difondre la invitació feta per Pirineus 'con ellos', que consisteix en convidar-los a conèixer l'Alt Urgell i la Cerdanya el primer cap de setmana del mes de maig, entre els seus membres i poder començar a detallar, properament, la seva participació. A més, han considerat que respondre "en positiu" a la iniciativa dels hotelers de la seva comunitat autònoma pot servir per contrarestar el sentiment de rebuig que aquest havia pogut generar a una part de la societat catalana i de la de Múrcia i que, segons ha afegit, podria haver derivat, per part d'algunes persones, en decidir no visitar la zona o fer boicot als seus productes.


 

Des de la posada en marxa, aquest divendres, de la iniciativa uns vint-i-cinc establiments de les dues comarques, tant hotelers com de restauració, així com també museus i persones a títol individual han decidit sumar-hi. La seva voluntat és la promoure accions de solidaritat amb grups socials, entitats i persones d'arreu de l'estat espanyol que hagin estat víctimes de repressió policial per reclamar els seus drets.
Comentaris
Carles Viñals Casado
l'allau repressiva de l'estat que s'abat sobre Catalunya i l'independentisme no contribueix precissament a trovar iniciatives originals, viables i fructíferes per a la nostra causa. Cal reconéixer que la iniciativa esmentada reuneix les tres condicions anteriors. Felicitacions als seus autors i impulsors; l'heu encertada.
Albert
Hauríem d'anar tots a aplaudir l'arribada d'aquesta gent...

envia el comentari