Mor el científic Stephen Hawking

L’autor de ‘Breu història del temps’, de 76 anys, era considerat una de les deu persones més intel·ligents del planeta
Stephen Hawking
Stephen Hawking | EUROPA PRESS

 

El famós físic teòric Stephen Hawking ha mort aquest dimecres als 76 anys a casa seva, a Cambridge, segons ha informat la seva família a través d’un comunicat. “Estem profundament tristos perquè el nostre estimat pare ha mort avui”, han assenyalat els fills del científic Lucy, Robert i Tim, segons ha recollit el diari britànic ‘The Guardian’. “Va ser un gran científic i un home extraordinari el treball del qual i el seu llegat perduraran per molts anys”, han manifestat. “El seu coratge i persistència amb el seu resplendor i humor van inspirar persones de tot el món”, afegeix el comunicat.


 

Als 21 anys els metges li van diagnosticar al científic esclerosis lateral amiotròfica (ELA), una malaltia degenerativa neuromuscular per la qual els metges no li van donar més de dos anys de vida. La lluita contra la malaltia no va ser fàcil. L’ELA li va fer perdre el control del seu cos, fet que el va portar a mantenir-se postrat en una cadira de rodes, a la realització d’una traqueotomia i a necessitar un sintetitzador per poder articular paraules.

L’autor de ‘Breu història del temps’, considerat una de les deu persones més intel·ligents del planeta amb un coeficient intel·lectual de 160, va ocupar a la Universitat de Cambridge, la mateixa càtedra de Matemàtiques en la que va impartir classes Isaac Newton, entre 1979 i 2009.


 

Els seus treballs més importants han consistit en aportar, junt amb Roger Penrose, teoremes respecte a les singularitats espai-temporals en el marc de la relativitat general, i la predicció teòrica de que els forats negres emetrien radiació, el que es coneix avui en dia com a radiació de Hawking.

 

Durant la celebració del seu aniversari 70, Hawking va dir: “He viscut amb la perspectiva d’una mort prematura durant els últims 49 anys. No tinc por a morir, però no tinc pressa. He gaudit de cada moment i tinc tantes coses que fer abans...”.
Comentaris
ANONIM1714
Descansi en pau
Ramon
Tenia el mateix IQ que la cúpula d'ERC.

envia el comentari