La magrana, l'autèntica fruita antiedat de la tardor

Entre octubre i novembre són els millors mesos per consumir-la
Entre octubre i novembre són els millors mesos per consumir-la | Pratiksha Mohanty (Unsplash)

 

Els antioxidants són els encarregats de combatre l'oxidació cel·lular i són molt necessaris perquè la pell i els òrgans vitals es mantinguin sans, forts, saludables i joves. Entre els que genera l'organisme i els que obtenim d'una dieta equilibrada, n'hi ha prou per combatre el dany oxidatiu que provoca el pas dels anys.

  

  

Per ser un aliment antioxidant, ha de concentrar els vuit nutrients que li donen la capacitat per atenuar els danys oxidatius, segons l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària: coure, manganès, seleni, cinc, vitamina B2 o riboflavina, vitamina C o àcid ascòrbic, vitamina E o tocoferol i hidrozitirosol. Només els aliments que inclouen aquestes substàncies en la seva composició i en quantitat suficient reforcen la protecció de les cèl·lules enfront del dany oxidatiu.


  

  

Entre tots els aliments destaca la magrana, la fruita per excel·lència de la tardor. La magrana té molts més antioxidants que qualsevol producte antiox, i és molt més rica en substàncies antiedat que altres superaliments, com el tomàquet, els espinacs o els cítrics.