L'Hospital de Bellvitge dobla els implants de penis amb un grau de satisfacció del 90%

Les pròtesis de darrera generació tenen una supervivència del 75% als 15 anys
L'Hospital de Bellvitge
L'Hospital de Bellvitge | ACN

L'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) va realitzar l'any passat 31 operacions de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil, més del doble que dos anys enrere (15). Si a aquestes se li sumen les de cirurgia genital complexa i reconstructiva la xifra frega el centenar. Segons Josep Torremadé, cirurgià de la Unitat d'Andrologia de l'HUB, l'implant de penis és el tractament que millors resultats funcionals ofereix a pacients amb disfunció erèctil quan estratègies menys invasives com la medicació oral o les injeccions intracavernoses no han funcionat.

 

A més, Torremadé destaca que el grau de satisfacció dels pacients és del 90% i que les pròtesis de darrera generació, les de tres components, tenen una supervivència mecànica del 75% als 15 anys d'implantar-les. Malgrat ser complexa, la cirurgia protèsica és poc invasiva i possibilita que els pacients puguin reprendre la seva vida sexual entre dues setmanes i un mes i mig després de la intervenció. Fins demà dimarts, l'HUB acull el 5è Curs de cirurgia protèsica per a la disfunció erèctil i reconstructiva genital, un dels més prestigiosos de l'Estat.


Segons ha explicat el doctor Torremadé, del total d'implants, el 50% es practiquen en pacients que s'han sotmès a una operació de càncer de pròstata o colorectal i, l'altre 50%, en pacients amb problemes orgànics relacionats amb l'edat, l'obesitat, la diabetis, o la hipertensió. Només està contraindicada per als pacients que no puguin sotmetre's a una operació amb anestèsia i a aquells que per problemes cardiovasculars tinguin contraindicada l'activitat sexual.

 

Un nombre creixent de les operacions, aproximadament el 20%, es fan a pacients que volen substituir la protèsi que se'ls va implantar 10 o 15 anys enrere. Un punt que Torremadé ha destacat perquè indica l'alt grau de satisfacció entre els que són sotmesos a la cirurgia protèsica. 
Comentaris
JordiP
On diu que ho fan, això? I ho paga la SS? Pas, que tinc pressa!
Abderraman
Els espanyols sempre han estat curts... de talla; de TOTES les talles.

envia el comentari