El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les Fires de Sant Narcís, una forma única de descobir Girona
  • CA

 

Un any més, tornen les Fires de Sant Narcís a la ciutat de Girona. “La cultura popular és el fil conductor de la programació de les Fires de la ciutat, ja que és el que ens identifica i ens fa singulars, amb clar accent de ciutat i de país. La proposta que presentem destaca, a més, per ser inclusiva, familiar, propera, per la grandíssima participació de les entitats de la ciutat en l’organització i per l’acostament als barris de la ciutat”, ha ressaltat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

 

Una de les principals novetats d’aquesta edició de les Fires de Sant Narcís és la programació de dia de l’envelat de la plaça de Miquel de Palol. A més dels tradicionals concerts i balls d’orquestres, l’envelat acollirà en aquesta ocasió activitats infantils i familiars el divendres 2 de novembre. Un espectacle de circ i un de titelles, a més de propostes integradores de les diferents cultures que formen la societat gironina, com la dansa del lleó de l’Associació per al Desenvolupament d’Empreses Xineses i un espectacle de percussió i danses a càrrec d’Arrels Africanes centraran les actuacions del dia 2.

 

Activitats per a tota la família durant les Fires | Cedida (Instagram)

 

Els Diables de l’Onyar seran els pregoners d’aquest any

 

L’entitat Diables de l’Onyar serà protagonista de les Fires de Sant Narcís d’aquest any per tres motius. El primer, perquè celebren el trentè aniversari; el segon, perquè el cartell guanyador de l’edició d’enguany els ret un homenatge, i el tercer perquè seran els pregoners de les Fires de Sant Narcís d’aquest any. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els ho va comunicar ahir a la nit en directe en un dels assajos dels Diables al local que tenen a Mas Abella.

 

Pel que fa a la ubicació de les caravanes dels firaires, que tindran atraccions a l’espai de la Devesa, la regidora d’Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha assenyalat que enguany s’ha restringit l’aparcament d’aquests vehicles per protegir el parc de la Devesa. Els firaires que visquin a menys de 25 km de Girona no podran deixar la caravana al parc i la resta només hi podran instal·lar un vehicle. Si en tenen més d’un, l’hauran d’aparcar a l’aparcament d’autocaravanes de Domeny. Es preveu que amb aquesta iniciativa es redueixin a la meitat les caravanes que s’aparcaven a la Devesa durant les Fires.

 

Aquí pots consultar totes les activitats que se celebraran del 26 d’octubre al 4 de novembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa